Son anketten şaşırtan sonuç! İmamoğlu'nu geçebilecek aday var mı sorusu yanıt buldu

Son anketten şaşırtan sonuç! İmamoğlu'nu geçebilecek aday var mı sorusu yanıt buldu

Yerel seçimlerin yaklaşmasıyla anket sonuçları merak ediliyor! Son yapılan anket sonucu ise İstanbul'u şaşırttı. Ekrem İmamoğlu'nu geçecek bir aday için yapılan hazırlıklar sonuç buldu. İşte, İmamoğlu'nun karşısına çıkabilecek 3 aday...

İstanbul'da yerel seçimler için çalışmalar hızla sürüyor. Yaklaşık olarak 16 milyon vatandaşın yaşadığı Mega Kent'te yapılan anketler şok etkisi yarattı. İmamoğlu'nun karşısına çıkabilecek en güçlü 3 aday üzerinden yapılan anket sonucu paylaşıldı.

İSTANBUL YEREL SEÇİM ANKET SONUÇLARI

MetroPoll tarafından düzenlenen ankette, Ekrem İmamoğlu ve karşısına çıkabilecek 3 en güçlü adaylar paylaşıldı. AK Parti kulislerinde sık sık ismi anılan o isimllerle anket yapıldı. Yılın son ayında yapılan araştırmalarda, İstanbul seçimleri büyük ilgi görüyor. İstanbul'un 39 ilçesinde toplamda 1500 kişiyle gerçekleştirilen ankette İmamoğlu ile 3 güçlü AKP adayı karşı karşıya geldi. Sonuçlar ise şok etti.

13391.jpg

EKREM İMAMOĞLU - SELÇUK BAYRAKTAR

Anketler arasında en merak edileni ise Ekrem İmamoğlu ile Selçuk Bayraktar oldu. Konuya dair Sözcü yazarı İsmail Saymaz köşesinde paylaştı. İmamoğlu ve Bayraktar'ın karşı karşıya gelmesi halinde yüzde Ekrem İmamoğlu 45.1, Selçuk Bayraktar yüzde 38 oranında oy alıyor. Yüzde 16.9'luk kısım ise fikirsiz olarak beyan edildi.

Anket sonuçlarına göre, İYİ Partililerin yüzde 79.6'sı, DEM Partililerin yüzde 75'i İmamoğlu'nu destekliyor. İYİ Partililerin yüzde 11.5'i ve DEM Partililerin yüzde 2.7'si Selçuk Bayraktar'ı destekliyor.

thumbs-b-c-10c092d02eec595bb78cbdb406909af7.jpg

EKREM İMAMOĞLU - ALİ YERLİKAYA

AK Parti kulislerinde sık sık konuşulan Ali Yerlikaya adaylığı durumunda ise sonuç şaşırttı. Ekrem İmamoğlu yüzde 46.6 oranında, Ali Yerlikaya ise yüzde 37 oranında oy alıyor. Ortaya çıkan yüzde 16.4'lük farkın ise fikirsiz olduğu belirtildi.

Ekrem İmamoğlu'nu, İYİ Partililerin yüzde 80.4'ü, DEM Partililerin yüzde 69.6'sı destekliyor. Ali Yerlikaya'yı ise, İYİ Partililerin yüzde 12.5'i, DEM Partililerin yüzde 6.3'ü destekliyor.

ekrem-imamoglu-murat-kurum.jpg

EKREM İMAMOĞLU - MURAT KURUM

Ekrem İmamoğlu'nun karşısına çıkabilecek güçlü adaylardan bir diğer ise Murat Kurum oldu. Anket sonuçlarına göre, Ekrem İmamoğlu yüzde 48.2, Murat Kurum ise yüzde 33.9 oy alıyor. Yüzde 17.9'luk kısım ise fikirsiz olarak belirtildi.

Ekrem İmamoğlu, İYİ Partililerin yüzde 84.2'sinin, DEM Partililerin yüzde 75'inin desteğini kazandı. Murat Kurum ise, İYİ Partililerin yüzde 6.1'inin, DEM Partililerin ise yüzde 2.7'sinin desteğini kazandı.

İŞTE SONUÇLAR

1703561985225-02-saymaztablojpg-kx-cs-raa-oik-wdr-vd-tt-05-kpg.jpg

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (2)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
2 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN