Ankara’nın Çubuk ilçesinde bu sabah yerel saatle 08.20’de 3,6 büyüklüğünde bir deprem kaydedildi. Sarsıntı, 10,62 kilometre derinlikte gerçekleşirken, civar yerleşim birimlerinde paniğe yol açtı.
AFAD'ın açıklamış olduğu verilere göre, deprem başta Ankara’nın Çubuk, Keçiören, Yenimahalle ve Altındağ ilçeleri olmak üzere Polatlı, Kırıkkale ve Eskişehir gibi komşu illerden de hissedildi.
#DEPREM
— AFAD Deprem (@DepremDairesi) June 29, 2025
Büyüklük:3.6 (Ml)
Yer:Çubuk (Ankara)
Tarih:2025-06-29
Saat:08:20:55 TSİ
Enlem:40.23111 N
Boylam:32.93222 E
Derinlik:10.62 km
Detay:https://t.co/jOmDtZRlq4@afadbaskanlik @trthaber @anadoluajansi
MANSUR YAVAŞ'TAN AÇIKLAMA
Ankara Büyükşehir Belediye (ABB) Başkanı Mansur Yavaş, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada; "Ankara’da sabah saatlerinde meydana gelen 3,6 büyüklüğündeki deprem nedeniyle tüm hemşehrilerime geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum. Şu ana kadar olumsuz bir ihbar bulunmamaktadır" ifadelerini kullandı.
Ankara’da sabah saatlerinde meydana gelen 3.6 büyüklüğündeki deprem nedeniyle tüm hemşehrilerime geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum.
— Mansur Yavaş (@mansuryavas06) June 29, 2025
Şu ana kadar olumsuz bir ihbar bulunmamaktadır.
