Ekrem İmamoğlu'ndan Kanal İstanbul açıklaması: Rezerv yapı planı iptal edildi

Ekrem İmamoğlu'ndan Kanal İstanbul açıklaması: Rezerv yapı planı iptal edildi

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, Kanal İstanbul Projesi kapsamında Yenişehir Rezerv Yapı Alanı için yapılan imar planı değişikliklerine ilişkin açılan davada sevindirici bir haber verdi. İstanbul 11. İdare Mahkemesi, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı tarafından onaylanan plan değişikliğini iptal etti.

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, Kanal İstanbul Projesi kapsamında Yenişehir Rezerv Yapı Alanı için yapılan imar planı değişikliklerine ilişkin İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin açtığı davanın sonuçlandığını duyurdu.

İstanbul 11. İdare Mahkemesi, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı tarafından onaylanan plan değişikliğini iptal etti. Mahkeme, İBB'nin itirazlarını haklı bularak, plan değişikliğinin şehircilik ilke ve esaslarına, planlama tekniklerine ve hukuka uyarlık göstermediğine karar verdi.

İmamoğlu, kararı sosyal medya hesabından "İstanbul'un geleceği için hayati önem taşıyan tarım topraklarına, orman alanlarına ve su havzalarına geri dönülemez zarar verecek olan Kanal İstanbul Yenişehir Rezerv Yapı Alanı imar planı iptal edildi." sözleriyle paylaştı.

Kararda, dava konusu plan değişikliklerinin nüfus hesapları, yol güzergahı ve donatı alanlarıyla ilgili eksiklikler içerdiği ve mezarlık alanlarının ağaçlandırılacak alan olarak gösterilmesinin mevzuata uygun olmadığı vurgulandı.

İBB'nin Kanal İstanbul'a ilişkin diğer plan süreçleri ve Çevresel Etki Değerlendirme (ÇED) raporu hakkında açtığı davalar da hala Danıştay'da görülmekte.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (10)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
10 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN