Bakan Yerlikaya İstanbul'daki sel felaketinin son durumunu açıkladı: Vatandaşlar uyarıları dinlesin, tedbirini alsın

Bakan Yerlikaya İstanbul'daki sel felaketinin son durumunu açıkladı: Vatandaşlar uyarıları dinlesin, tedbirini alsın

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, İstanbulda'ki sel felaketinde son durumu açıkladı. Yerlikaya, yapılan duyuruların vatandaşlar tarafından takip edilmesi gerektiğine vurgu yaparak, "Biz önce tedbir diyoruz, uyarılar takip edilmeli. Vatandaşımız kendi tedbirini alsın, üzüntümüz çok büyük" dedi.

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, sağanağın ardından selin vurduğu İstanbul'da son duruma ilişkin bilgileri paylaştı.

Selin yalnızca belirli bölgelerde yıkıma yol açtığını aktaran Yerlikaya, "Tabii bu iklim değişikliği öyle bir değişiklik haline geldi ki bir ilçede 40 mahalle var. Mahallenin üçünde bir saat içerisinde 120 kilogramlık bir yağış, çok kısa süre içerisinde, hemen yüz metre ilerisindeki mahallede hiçbir şey yok" şeklinde konuştu.

Ali Bakan Yerlikaya'nın açıklamalarından öne çıkanlar:

Sağanak bir yağış bir anda Meteorolojimizin verdiği rakamlara göre metrekareye 128 kilogramdan başlamak üzere daha aza inen rakamlarla yağış alındı.

Valiliğimizin koordinasyonunda tüm kamu kurum ve kuruluşları büyük bir iş birlği, büyük bir gayretle selden etkilenen evler haneler bunların tahliyesi için gayret içine girildi. Öncelikle büyük geçmiş olsun diyorum. Biri yabancı uyruklu ve bir vatandaşımız hayatını kaybetti. Yaralılarımız var. 31 yaralımız var, sadece 8 tanesi tedavi süreçleri devam ediyor. Hayati tehlikeleri bulunmuyor.

Esnaflarımızı, hane sahiplerini ziyaret ediyoruz. İlk etapta hem hane sahiplerine hem de iş yerlerine acil yardım ödemesi 15 bin lira verilecek. Bu bununla kalmıyor zarar tespitlerini yapıyoruz. Bunlar ortaya çıktıktan sonra bunlarla ilgili süratle çalışmamızı bitirip nasıl bir destek ödemesi yapacağımızı duyuracağız

Eyüp'te bir ahırda bir medyada da yansıdı 5 hayvanın telef olduğu ile ilgili bir rapor var. Bunun yanında İl Tarım Müdürlüğü'müz ekipleri yine tarımsal alanlarla ilgili, hayvanlarla ilgili, seralarla ilgili zarar tespitleri ile ilgili çalışmalarını yapıyor. O çalışmalar bittiği zaman da hemşehrilerimize duyuracağız. Onlarla ilgili de Tarım Bakanlığımızın nasıl bir destek ödemesi yapacağını ilan edeceğiz.

Şunu söylemek istiyorum, Kırklareli biliyorsunuz sabahleyin Bakan yardımcımız ile orada görüştüm. AFAD Başkanımız olay olduğu andan itibaren oradaydı. İğneada çok lokal bir yerde kısa zaman içerisinde dün sabah saat 06.00 ile 08.00 arasında 2 saat içerisinde çok güçlü bir yağmur alındı orada. Vatandaşımız da oradan kendi tedbirini alsın.

Maalesef ruhsatsız hatte mühürlü olduğunu duyduk şu anda savcılık da çalışmasını başlattı. Bungalovlarda kalan misafirler sele kapılıyor. Bu sabah bir kayıp aranan cenazeye ulaşıldı maalesef. 3 kayıp var şu anda onları arama ile ilgili 700'ün üzerinde görevli var. İnşallah onları da en kısa zamanda bulmak istiyoruz. Başsağlığı diliyoruz üzüntümüz çok büyük.

Son dakika haberinin ayrıntıları hazırlanıyor...

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (3)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
3 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN