İmamoğlu'ndan kar yağışı uyarısı

İmamoğlu'ndan kar yağışı uyarısı

İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu, yoğun kar yağışına ilişkin AKOM'da açıklama yaptı.

Yarın gün boyunca yoğun kar yağışının görüleceğini söyleyen İmamoğlu, metro seferlerinin uzatıldığını söyledi. İmamoğlu ayrıca ''Kar yağışını bu sene için uğurlamış olacağız'' ifadelerini kullandı.

İmamoğlu'nun açıklamaları şöyle:

"Mart ayının karlı bir gününde yine birlikteyiz. Mart ayı, belki de son yılların en yağışlı, en fazla kar alan dönemini yaşıyor. Dün itibariyle valiliğimizle birlikle yaptığımız toplantı sonrası cuma, cumartesi, pazar günlerini kapsayan bir kar yağışının İstanbul'umuzda etkili olacağını ifade etmiştik. Sonrasında Sayın Valimizin okulları tatil etmesiyle birlikte aslında bugün daha sorunsun bir gün geçirdik diyebilirim.

Beklenilen kar yağsa da havanın ısısından ötürü çok fazla sorun çıkarmadı. Bugün itibariyle, şu saat itibariyle, yarını da içine alan en etkili yağışın yarın olacağını belirtmek isterim. Yarın gün boyu belli molalarla akşama kadar etkili bir kar yağışı etkili İstanbul'da. O açıdan tedbirli geçirilmesi, vatandaşlarımızın tarafından özellikle yetkililerin, yetkili kurumların, bizlerin açıklamalarını takip etmelerini diliyoruz. Araçla mümkün olduğu kadar çıkılmaması, mümkün olduğunca toplu taşıma araçlarının kullanılması.

Şu anda trafik yoğunluğu yüzde 54 civarında. Umarım ki bu akşamı daha yoğunlaşmadan, kar yağışının ilerleyen saatlerde daha etkili olması bekleniyor.

Metro seferleri 02:00'ye kadar devam edecek. İETT seferleri içinde ihtiyaç olduğunda ek seferler düzenlenecek. İstanbul genelinde sürecek olan bu kar yağışı ile ilgili çalışmalarımız devam edecek.

9 bin 500'e yakın personel, 2 bin araçla sahadayız. 5 bin 700 ton tuz kullanıldı iki gün içerisinde. Yeteri kadar tuz stoğumuz mevcut. Evsizlere kış hizmetimiz devam ediyor. Sokak hayvanları ile tedbirlerimiz devam ediyor.

İstanbul'da şu anda her şey iyi gidiyor. İnşallah sıkıntısız bir hafta sonu geçiririz. Bu sene kar yağışını uğurlayacağımızı umuyorum."

'

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN