İstanbul'da yılbaşı tedbirleri: 8 ilçeye ağır araç girişi yasak

İstanbul'da yılbaşı tedbirleri: 8 ilçeye ağır araç girişi yasak

İstanbul Valiliği, yeni yıl kutlamalarının huzur ve güven ortamında geçmesi amacıyla alınan kapsamlı tedbirleri duyurdu. Şehir genelinde 50 bin 427 güvenlik personeli görev yapacak, belirlenen 8 ilçeye ise yılbaşı günü ağır tonajlı araç girişi yasaklanacak.

İstanbul’da vatandaşların yeni yılı güven içinde karşılayabilmesi için mülki idare tarafından bir dizi önlem paketi hayata geçirildi. Valilikten yapılan açıklamaya göre, emniyet, jandarma, sahil güvenlik, sağlık ve zabıta birimleri koordineli bir şekilde 31 Aralık gecesi teyakkuzda olacak.

50 BİN 427 GÜVENLİK PERSONELİ GÖREV BAŞINDA

Alınan tedbirler kapsamında, alışveriş merkezleri, havalimanları, otogarlar, toplu taşıma istasyonları ve kutlamaların yoğunlaşacağı meydanlarda denetimler en üst seviyeye çıkarıldı.

İstanbul genelinde oluşturulan 1.661 noktada görev yapacak güvenlik güçlerinin envanteri ve personel sayısı şu şekilde açıklandı:

Personel: 50 bin 427

Kara Aracı: 7 bin 225

Deniz Unsuru: 37

Hava Aracı: 4 helikopter

KRİTİK İLÇELERE AĞIR TONAJLI ARAÇ GİRİŞİ YASAKLANDI

Valilik, trafik güvenliği ve kalabalık meydanların emniyeti açısından kritik bir kısıtlama kararı aldı. Buna göre; ağır tonajlı araçlar ve iş makinelerinin İstanbul'un en işlek 8 ilçesine girişi geçici süreyle durduruldu.

Yasağın uygulanacağı ilçeler: Sarıyer, Şişli, Beşiktaş, Beyoğlu, Fatih, Bakırköy, Zeytinburnu ve Kadıköy. Yasak süresi: 31 Aralık Çarşamba sabahı saat 08.00’den, 1 Ocak Perşembe günü öğlen saat 12.00’ye kadar.

SAĞLIK, GIDA VE TİCARET DENETİMLERİ SIKILAŞTIRILDI

Güvenlik önlemlerinin yanı sıra sağlık ve piyasa denetimleri için de ekipler sahada olacak. Tedbirlerin diğer başlıkları şöyle:

Sağlık Hizmetleri: Tüm hastaneler 24 saat hizmet verecek. 112 Acil Sağlık Hizmetleri; komuta merkezi ve 340 istasyonda, 1.304 personelle hazır bulunacak.

Gıda Güvenliği: Tarım ve Orman Müdürlüğü'ne bağlı 813 personel, gıda ve hijyen denetimlerini sürdürecek.

Fahiş Fiyat Denetimi: Ticaret Müdürlüğü, 90 personelden oluşan 33 ekiple, yılbaşı öncesi fahiş fiyat uygulamalarına karşı denetim yapacak.

Acil Durumlar: AFAD, AKOM ve İtfaiye birimleri yangın ve benzeri tehlikelere karşı hazır bekletilecek.

YORUMLAR
YORUM YAZ
İÇERİK VE ONAY KURALLARI: KARAR Gazetesi yorum sütunları ifade hürriyetinin kullanımı için vardır. Sayfalarımız, temel insan haklarına, hukuka, inanca ve farklı fikirlere saygı temelinde ve demokratik değerler çerçevesinde yazılan yorumlara açıktır. Yorumların içerik ve imla kalitesi gazete kadar okurların da sorumluluğundadır. Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar içeriğine bakılmaksızın onaylanmamaktadır. Özensizce belirlenmiş kullanıcı adlarıyla gönderilen veya haber ve yazının bağlamının dışında yazılan yorumlar da içeriğine bakılmaksızın onaylanmamaktadır.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN