Şubat ayı geldi fiyatlar fırladı! Fırsatçılıkta gelinen son nokta: 20’yken bir anda 100 TL oldu

Şubat ayı geldi fiyatlar fırladı! Fırsatçılıkta gelinen son nokta: 20’yken bir anda 100 TL oldu

Yeni yıldan bu yana gelen zamlar vatandaşın cebini zorlarken Şubat ayıyla birlikte yine fiyat artışları söz konusu oldu. Öyle ki yeni fiyat artışı fırsatçılıkta gelinen son noktayı gözler önüne serdi. İşte detaylar…

Dolar kuru ve enflasyondaki yükseliş doğrultusunda Ocak ayı resmen zam ayı oldu. Öyle ki peş peşe gelen zamların ardından resmen yeni bir zam yağmuru yaşandı. Şubat ayının ilk günlerinde ise bu zamlara bir yenisi daha eklendi ve resmen fırsatçılık yapıldı…

FİYATI BİR ANDA FIRLADI

14 Şubat Sevgililer Günü’nün yaklaşmasıyla birlikte herkesin ağzını açık bırakan bir zam gelişmesi yaşandı. Sevgililer gününün simgesi olarak görülen güllerdeki ani fiyat artışı tepkilere neden oldu. Sosyal medya kullanıcıları bu zamları fırsatçılık olarak değerlendirirken, tepkilerin de ardı arkası kesilmedi.

kirmizi-gul-fiyatlari-1.jpg

Orta Anadolu Süs Bitkileri ve Mamulleri İhracatçıları Birliği Başkan Yardımcısı Harun Teker, "Tüketici ithale özeniyor. Çiftçimizin emeğine destek çıkılması gerekiyor. Yerli üretim desteklenirse üretim artar. Bu şekilde giderse yerli üretim bitecek" dedi. İthal kırmızı gül ile yerli gül arasında çok fark olmadığını, sadece sap uzunluğunun farklı olduğunu anlatan Yeter, "İthal ürünlerin biraz daha goncası büyük. Yerli gül daha ucuz. 70 santimlik 20'li yerli kırmızı gül demetinin fiyatı serada 300- 400 lira. İthalin ise 600- 700 lira" ifadelerini kullandı.

Muratpaşa’da toptan ve perakende satış yapan Mustafa Çelik ise siparişlerin yoğunlaştığını söyleyerek, "Fiyatlar artıyor, üretim de henüz yok. Bizde gülün satışı, adet fiyatı 30 lira ama üretimimiz olduğu için böyle. Genellikle 50-75 liralık bantta. Sevgililer Günü dolayısıyla 75-100 liralık bantta piyasaya sunuluyor" dedi.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN