Sui Generis 3 Aralık için sahneledi

Sui Generis 3 Aralık için sahneledi

Eskişehir Büyükşehir Belediyesi ve Anadolu Üniversitesi Sui Generis Tiyatro Kulübü iş birliğiyle 3 Aralık Dünya Engelliler Günü kapsamında “Kargalar” isimli oyun engelli bireyler için sahnelendi.


Eskişehir Büyükşehir Belediyesi Özel Gereksinimliler Şube Müdürlüğü, engelli bireylerin sosyal hayata ve kültür sanat faaliyetlerine katılımını desteklemek amacıyla erişilebilir etkinlikler düzenlemeye devam ediyor.

Anadolu Üniversitesi Sui Generis Tiyatro Kulübü’nün desteğiyle “Kargalar” oyunu, engelli bireyler ve ailelerinin beğenisine sunuldu. Yunus Emre Kültür Merkezinde sahnelenen oyun öncesi görme engelli katılımcılar için sahnede sesli betimleme yapılarak, dekoru tanımaları sağlandı. İşitme engelli bireyler için ise oyunun tümü iki işaret dili tercümanı tarafından işaret diline çevrildi.

basliksiz-2-008.jpg

Gösteri sonunda konuşma yapan Sui Generis Tiyatro Kulübü Grup Koordinatörü Av. Hüseyin Akçar, “2019’dan bu yana Büyükşehir Belediyesi ile özel günlerde birlikte etkinlik gerçekleştirmenin mutluluğunu yaşıyoruz” dedi. Akçar, sadece tematik günlerde değil her zaman engellilere yönelik farkındalığı arttırmaya gayret ettiklerini, sanatın gücü ile engelleri ortadan kaldırmayı hedeflediklerini de vurguladı. Eskişehir Büyükşehir Belediyesi Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanlığı yetkilileri tarafından tiyatro topluluğuna teşekkür plaketi verildi.

basliksiz-4.jpg

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN