Sunay Akın Ramazan Etkinliklerinin konuğu oldu

Sunay Akın Ramazan Etkinliklerinin konuğu oldu

Antalya Büyükşehir Belediyesi’nin Karaalioğlu Parkı’nda düzenlediği Geleneksel Ramazan Etkinlikleri kapsamında Sunay Akın “Mahya Işıkları” adlı programı ile Antalyalılarla buluştu.

Antalya Büyükşehir Belediyesi Ramazan ayının kültürel zenginliklerini Karaalioğlu Parkı içinde düzenlenen Geleneksel Ramazan Etkinlikleriyle Antalyalılarla buluşturuyor. Her akşam farklı bir etkinliği vatandaşlarla buluşturan Ramazan Etkinliklerinin konuğu hem yazar hem de şair kimliğiyle tanınan çağdaş meddah Sunay Akın'ı ağırladı. Akın, “Mahya Işıkları” gösterisi kapsamında gerçekleştirdiği Ramazan sohbetiyle izleyenlere keyifli saatler yaşattı.

HERŞEYE RAĞMEN OKUMAMIZ LAZIM

Ramazan öykülerinin yanı sıra tarihe mal olmuş olayları da kendine has üslubuyla seyirciyle paylaşan Sunay Akın Ramazan ayında da okumanın ne kadar önemli olduğunu vurguladı. Akın şunları söyledi: “Okuyarak bilginin ışığını yücelterek bilgisizliğin gölgelerinden kurtulabiliyor muyuz yoksa birileri bizi daha çok gölgenin karanlığına mı itmek istiyor? Bizim kültürümüzde Ramazan ayı bilim ve sanatı iki kanat yapmaktır. 1869’lu yıllarda İstanbul’da her Ramazan ayında bir bilim insanı, insanları toplayarak bilimin ışığında aydınlatan bir sohbet düzenlemiş. Bizim Ramazan sohbetleri geleneğimiz budur.”

Program sonunda Sunay Akın’a Büyükşehir Belediyesi Kültür Sosyal İşler Daire Başkanı Okan Yavuz ve Kent Tarihi Tanıtım Dairesi Başkanı İsmail Oskay çiçek takdim etti.

Antalya, güzellikleri, tarihi ve kültürel zenginlikleriyle ünlü bir turistik şehir olarak bilinir. Bu etkinlik, şehrin ziyaretçilere sunduğu farklı deneyimlerden birini daha sunacak. Ramazan ayının manevi atmosferini ve Türk kültürünün zengin değerlerini yansıtan etkinlikler, ziyaretçilere keyifli bir deneyim yaşatacak.

Sunay Akın'ın katılımıyla düzenlenecek olan etkinlikler, Antalya halkı ve ziyaretçileri için unutulmaz anlar sunacak. Geleneksel Ramazan Etkinlikleri, Sunay Akın'ın sevilen eserlerine, şiirlerine ve performanslarına yer vererek, katılımcılara kültürel bir şölen yaşatacak.

Antalya Büyükşehir Belediyesi, Sunay Akın'ın katılımıyla düzenlenecek olan Geleneksel Ramazan Etkinlikleri ile hem yerel kültürü yaşatmayı hem de ziyaretçilere keyifli bir deneyim sunmayı hedefliyor. Etkinliklere katılanlar, Sunay Akın'ın şiirlerinden, performanslarından ve deneyimlerinden ilham alacak.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN