Tatilcilerin yeni rotası belli oldu! Tam 500 bin yıl öncesine ışık tutuyor: Resmen başka bir dünya

Tatilcilerin yeni rotası belli oldu! Tam 500 bin yıl öncesine ışık tutuyor: Resmen başka bir dünya

Türkiye'nin en büyük doğal mağaraları arasında yer alan bu yer, 500 bin yıllık tarihi geçmişiyle dikkat çekiyor. Hem turizmin hem de bilim dünyasının gözbebeği olan mağara yerli yabancı tüm turistlerin akınına uğruyor...

Antalya merkeze 30 kilometrelik mesafede bulunan, Katran Dağı'nın eteklerinde olan Karain mağarası keşfedildiği 1946 yılından bu yana arkeolojik çalışmalara ev sahipliği yapıyor.

yeni-h-11-1.jpg

Öyle ki yapılan çalışmalarda mağaranın günümüzden tam 500 bin yıl önce yerleşim yeri olarak kullanıldığı tespit edilmiştir. Sonraki dönemlerde yapılan kazılarda ise, bölgede fil ve hipopotam gibi hayvan türlerinin yaşadığı da belirlenmiştir.

yeni-h-11-2.jpg

BAŞKA BİR DÜNYAYA AÇILIYOR

Her sene ziyaretçi akınına uğrayan Karain Mağarası, sahip olduğu dehlizler, oyuklar, geçitler ve özellikle duvarlarındaki büyük delik, renk, desen ve şekillerle adeta başka bir dünyada geziyormuş hissi veriyor.

h-11-3.jpg

Eşi benzeri bulunmayan ova manzarası da bulunan mağaranın girişinde ziyaretçiler arkeolog çalışmalarını gözlemle fırsatı da buluyor.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN