'Argiope lobata' alarmı! Dünyanın en zehirli örümceği Tokat’ta görüldü

'Argiope lobata' alarmı! Dünyanın en zehirli örümceği Tokat’ta görüldü

Tokat'ın Reşadiye ilçesinde yaşayan bir vatandaş, evinden çıktıktan sonra yol kenarındaki duvarda dünyanın en zehirli örümcekleri arasında görülen 'Argiope lobata' örümceğini fark etti. Sivas'tan sonra Tokat'ta da bu tür örümceğin görülmesi dikkat çekti.

Dünyanın en zehirli örümcekleri arasında görülen 'Argiope lobata' örümceği, Sivas'tan sonra Tokat'ın Reşadiye ilçesinde de ortaya çıktı. Bir vatandaşın evinden çıktıktan sonra yol kenarındaki duvarda keşfettiği örümcek, dikkatini çekti. Vatandaş, örümceğin videosunu çekerek internetten araştırma yaptı ve örümceğin 'Argiope lobata' türü olduğunu öğrendi.

18.jpg

'Argiope lobata' örümcek türü daha önce Balıkesir, Gümüşhane, Eskişehir, Sivas ve Malatya gibi illerde de görüldüğü biliniyor. Bu örümceklerin güçlü zehri, insan vücudundaki sinir hücrelerini öldürerek can kayıplarına neden olabileceği bilinmektedir.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN