Trabzon'da 80 bin büyükbaş hayvana şap aşısı yapılacak

Trabzon'da 80 bin büyükbaş hayvana şap aşısı yapılacak

Trabzon'da Tarım ve Orman Müdürlüğü tarafından başlatılan sonbahar şap aşılama programı kapsamında büyükbaş hayvanların aşılanması başladı. Müdür İsa Kaplan ve ekibi, Kavala Mahallesi'nde bir çiftliğe giderek hayvanlara şap hastalığına karşı aşı yaptı.

Trabzon'da Tarım ve Orman Müdürlüğü tarafından başlatılan sonbahar şap aşılama programı kapsamında büyükbaş hayvanların aşılama işlemi başladı. İl Tarım ve Orman Müdürü İsa Kaplan ve ekibi, Kavala Mahallesi'nde bir çiftlikte büyükbaş hayvanları şap hastalığına karşı aşıladı.

78 HAYVAN SAĞLIĞI PERSONELİYLE AŞILAMA YAPILACAK

Kaplan, yaptığı açıklamada, Bakanlık tarafından yürütülen 2023 Yılı Hayvan Hastalıkları ile Mücadele ve Hayvan Hareketleri Kontrolü kapsamında şap hastalığına karşı yılda 2 kez hayvanlara aşılama yapıldığını söyledi. Şap hastalığının hayvanlarda üretim düşüklüğüne neden olduğunu belirten Kaplan, aşılamanın önemine dikkat çekti. Hastalığa karşı aşının koruyucu olduğunu vurgulayan Kaplan, 80 bin hayvanı 17 Kasım'a kadar 78 hayvan sağlığı personeliyle aşılayacaklarını açıkladı.

ŞAP HASTALIĞINA KARŞI DUYARLI OLMA ÇAĞRISI

Bir çiftlik sahibi olan Fatma Baki, 18 yıldır büyükbaş hayvan yetiştiriciliği yaptığını ifade ederek, 32 hayvanının bulunduğunu dile getirdi. Aşılamaya destek verdiği için memnun olduğunu söyleyen Baki, Trabzonluları şap hastalığına karşı duyarlı olmaya çağırdı.

Tarım ve Orman Müdürünün ekipleriyle işletmesine gelerek hayvanlarını aşıladığını anlatan Baki, "Çok mutluyum ve gurur duyuyorum. En azından ileride başıma gelebilecek herhangi bir sorundan arınacağım. Böyle bir çalışma yapılması çok hoşuma gitti. Ben araştırmadan gelip aşılama yapılması beni memnun etti" şeklinde konuştu.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN