TL, Gürcü Larisi karşısında eriyince Artvin'e akın ettiler: Bir nevi soyuluyoruz

Artvin-Gürcistan sınırında bulunan Kemalpaşa'da Kurban Bayramı öncesi Gürcü yoğunluğu yaşandı. Gürcü vatandaşları, Türk lirasının Gürcü Larisi karşısında değer kaybetmesi nedeniyle kentteki zincir marketlere akın etti. Kentte yaşayan bir vatandaş ise durumu, "Gürcü vatandaşların parası değerli olduğu için bizim paramız da onların birimine göre düşük olduğu için yoğun alışveriş yapıyorlar. Bir nevi soyuluyoruz demektir bu." sözleriyle değerlendirdi.

Türk Lirası (TL) dolar ve euronun yanı sıra Gürcistan Lirası karşısında da değer kaybetti. Bugün 1 Gürcistan Larisi 5,88 Türk Lirasına eşit...

Kurban Bayramı öncesinde Gürcistan vatandaşları, Artvin'in Kemalpaşa ilçesine gelerek alışveriş yapmaya başladı. İlçede zincir marketlerin önünde uzun kuyrukların oluştuğu görüldü.

'BİR NEVİ SOYULUYORUZ'

Kemalpaşalı Emre Emiralioğlu ise, "Kemalpaşa’da gördüğünüz gibi büyük mağaza zincirlerinde Gürcü vatandaşların parası değerli olduğu için bizim paramız da onların birimine göre düşük olduğu için yoğun alışveriş yapıyorlar. Bir nevi soyuluyoruz demektir bu. Bunun önüne geçilmesi için devletin, hükümetin çalışma yapması gerekiyor" diye konuştu.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (13)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
13 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN