Uçakla gidecek, cenazelerin masrafını Belediye karşılayacak

Uçakla gidecek, cenazelerin masrafını Belediye karşılayacak

Giresun Belediyesi, vatandaşların en zor zamanlarında yanlarında olmaya devam ederken, cenaze hizmetlerinde sunulan profesyonellik ve hizmetler giderek artıyor.

Bu anlamda yeni bir hizmet daha geliştirilerek önemli bir adım atıldı.

Konuyla ilgili olarak Belediye Mezarlıklar Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamada: “Müdürlüğümüz bütçesinde önemli bir rakam tutan İstanbul, Ankara, İzmir, Bursa, Antalya, Şanlıurfa gibi il dışı uzak mesafelere cenaze nakil işlemlerinin uçakla yapılması için gerekli protokolleri Türk Hava Yolları ile imzaladık. Cenaze başı nakil masraf ortalama 20.000 TL’den 2.200 TL’ye indirilmiştir. Bu rakamda tamamen belediyemiz tarafından karşılanacak olup, vatandaşımızdan hiçbir ücret talep edilmeyecektir.“ denildi.

Diğer yandan belediye tarafından verilen hizmetlerde;

Vefat eden kişinin cenazesinin morgdan alınıp defin yerine götürülmesi işlemi hızlı bir şekilde gerçekleştiriliyor.

Cenazenin defin işlemleri, belediyelerin koordinasyonunda ve desteğiyle gerçekleşiyor. Mezarlık işlemleri ve gerekli belgelerin düzenlenmesi gibi süreçler belediye ekipleri tarafından yürütülüyor.

Ailelere, cenaze sürecinde ihtiyaç duydukları çadır, tabure ve içecek hizmetler sunuluyor.

Tüm bu hizmetlerden hiçbir ücret alınmıyor.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN