Vatandaşları tedirgin eden 'yeşil örtü': Doğal yaşam alanında 'yaşam' kalmadı

Vatandaşları tedirgin eden 'yeşil örtü': Doğal yaşam alanında 'yaşam' kalmadı

Kars Baraj Gölü'nün kuraklık etkisiyle suyu çekildi ardından rengi değişerek yeşile büründü. Etrafa pis koku yayan göl vatandaşları tedirgin ederken bölge sakinleri "Yaşam belirtisi yok. Burada göçmen kuşlar geçen yıl çok fazlaydı. Şu anda bir kuş dahi yok" ifadelerini kaydetti.

Çevre kirliliği, iklim değişikliği ile birleşince doğal yaşam alanları 'yaşamın' olmadığı alanlara dönüştü. Kars'ta da benzer görüntülerin yer aldığı bir saha meydana geldi.

Sıcak hava ile birlikte suları çekilmeye başlayan Kars Baraj Gölü’nün rengi değişerek yeşile büründü. Özellikle göl kıyısında ortaya çıkan kötü koku gölün etrafında durmayı neredeyse imkansız hale getiriyor.

7619328.jpg

TEK BİR KUŞ BİLE YOK

Vatandaşlar ise bu durumdan tedirgin oldu.

7619329.jpg

Gölün her yıl bu aylarda renginin yeşile büründüğünü ifade eden bir vatandaş, “Kars Baraj Gölü’ndeyim, suyun rengi adeta yemyeşil olmuş. Çok pis bir koku var. Yaşam belirtisi de yok. Burada göçmen kuşlar geçen yıl çok fazlaydı. Şu anda bir kuş dahi yok, suda koku var” dedi.

7619332.jpg

Yeşil örtü Kars Baraj Gölü’nün birçok bölgesini kaplamış bulunuyor.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN