Yağışların ardından İstanbul'da barajların doluluk oranı arttı

Yağışların ardından İstanbul'da barajların doluluk oranı arttı

Kuraklığın yaşandığı bugünlerde güneşli hava yerini yağmura bıraktı. İSKİ verilerine göre, İstanbul'da son 1 haftada etkili olan yağışların ardından barajlardaki doluluk oranında yüzde 1'lik bir artış yaşandı. Barajlardaki toplam doluluk oranı ise yüzde 38.61'e yükseldi. Bu oranların yüzde 1'inin ise, son 1 günde ölçüldüğü belirtildi.

İstanbul Su ve Kanalizasyon İdaresi'nin verilerine göre, son 1 haftada etkili olan yağışların ardından barajlardaki doluluk oranı artarak yüzde 38.61 olarak ölçüldü.

Bu oranın yüzde 1'inin ise, son 1 günde kaydedildiği aktarıldı. Sadece 1 günde 8.69 milyon metreküplük bir artış kaydedildi. Barajlardaki toplam su miktarı da 14.92 milyon metreküp olarak açıklandı.

İSKİ verilerine göre; Ömerli Barajı'nda yüzde 58.15, Istrancalar'da yüzde 42.87 ve Terkos'ta da yüzde 32.57 oranında doluluk olduğu bildirildi.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN