Yenimahalle Belediyesi, AB projesi için İtalya’da

Yenimahalle Belediyesi, AB projesi için İtalya’da

“VR4Climate to Combat AgainstClimateChange” projesi ile, Türkiye ile AB Arasında Şehir Eşleştirme Eylemi-II: Türkiye ve AB Üye Ülkelerindeki yerel yönetimler arasında iklim değişikliği ve çevre alanında uygulanacak projelerle sürdürülebilir ve kalıcı kurumsal yapıların güçlendirilmesini amaçlayan “Yeşil Gelecek için Eşleştirme Hibe Programı” kapsamında hibe almaya hak kazanan Yenimahalle Belediyesi, İtalya’da ara toplantıya katıldı.

Kardeş Şehir Protokolü imzalanması için adımlar atıldı

1 Kasım 2023 tarihinde uygulamaya başlanan proje kapsamında İtalya’nın Lecco kentinde düzenlenen ara toplantıya, Yenimahalle Belediyesi, Buca Belediyesi, İklim Değişikliği Politika ve Araştırmaları Derneği ve Ankara Üniversitesi’nden proje sahibi ve ortakları katıldı. Lecco Belediye Başkanı Mauro Gattinoni ile de görüşen ekip, Lecco Belediyesi ile Kardeş Şehir Protokolü imzalanması için de adımlar attı.

Simülasyonla keşfedecekler

Yenimahalle Belediyesi, Buca Belediyesi, Ankara Üniversitesi, İklim Değişikliği Politika ve Araştırmaları Derneği, Lecco Belediyesi ve Associazione La NostraFamiglia ortaklığında yürütülen proje kapsamında çocukların bugünün simüle edilmiş bir ormanında yürümesine ve gelecekte iklim değişikliği ile olabilecek ihtimallerin neler olduğunu görmesini sağlayacak bir 3D VR teknoloji aracı olan “VRForest” geliştirilmektedir. Proje, 12-14 yaş arası çocukların iklim değişikliğinin etkilerini keşfetmelerine olanak tanıyacak

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN