Yerin 1300 metre altında fay hattından çıkıyor, doğal yöntemlerle üretiliyor! ABD, Almanya, İsviçre.. Almak için sıraya giriyor

Yerin 1300 metre altında fay hattından çıkıyor, doğal yöntemlerle üretiliyor! ABD, Almanya, İsviçre.. Almak için sıraya giriyor

Yerin 1300 metre altında fay hattından çıkıyor, kırmızı topraktaki mineralleri bünyesine alan doğal kaynak suyundan doğal yöntemlerle üretiliyor… Coğrafi işaretli bu ürün ABD, Almanya, İsviçre gibi ülkelerin vazgeçilmezi oluyor…

Kırıkkale Delice’de rafineri işlemleri uygulanmadan doğal yöntemler ile yapılan tuz üretimi dikkat çekiyor. Dağların eteklerindeki fay hattının 1300 metre altından çıkan doğal kaynak suyuyla üretimi yapılan Delice tuzu, mineral bakımından da dikkat çekiyor. Sera tipi havuzlarda toplanan doğal kaynak suyu, hiçbir kimyasal işlem uygulanmadan güneş ışınlarının sayesinde bünyesinde barındırdığı tuzu ortaya çıkarıyor.

YURT DIŞINDAN YOĞUN TALEP GÖRÜYOR

Magnezyum ve potasyum içerdiği için kramp ve eklem ağrılarına iyi gelen bu yüzden sporcuların da çok fazla tercih ettiği Delice tuzu, özellikle ABD, Almanya, İsviçre, İngiltere, Avustralya, Belçika, Kore ve Yeni Zelanda gibi ülkelere gönderiliyor.

kirikkale-delice-tuzu-uretimi-1.jpg

Delice tuzun üretimini yapan Mayi Tuz’un kurucu ortaklarından Sibel Gözüyukarı, İHA muhabirine yaptığı açıklamasında, doğal kaynak suyundan üretilen tuzda, mikroplastik ve ağır metal olmadığını belirtti.

Tuzun mineralli olduğuna değinen Gözüyukarı, "Delice tuzu, ülkemizde Kırıkkale Delice bölgesinde yerin bin 300 metre altından sıvı halde çıkan doğal kaynak tuzudur. Tuzu, yer altındaki tuz kayalarından alıyor. Bölgedeki kırmızı topraktan aldığı mineralleri bünyesine alarak yeryüzüne çıkıyor. Yeraltındaki kaynak sayesinde içerisinde mikroplastik ve ağır metal bulundurmayan nadir tuz çeşitlerinden birisidir.

kirikkale-delice-tuzu-uretimi-2.jpg

Rafineri işlemi uygulanmadan sera tipi havuzlarda güneşte kurutularak üretilen Delice tuzu tüm doğallığıyla tüketiciyle buluşuyor. Coğrafi işaretli tescili ile bulunan Delice tuzu, Kırıkkale Delice bölgesinde bulunan kaynağından sıvı halde yeryüzüne çıkar, güneşte kurutularak üretilen doğal kaynak tuzudur. Delice'de bulunan kırmızı toprakta tuzun minerallerini artıran bir faktördür" sözlerine yer verdi.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN