Yetkililer uyarılarını yapmıştı: Çatılar uçtu, yollar göle döndü... İstanbul'u sel aldı

İstanbul'da etkili olan sağanak yağış, özellikle Avrupa yakasında su baskınlarına neden oldu. Sele neden olan sağanak yağış kent genelinde trafik yoğunluğuna da yol açtı. Yağış nedeniyle yollar göle dönerken çatılar uçtu. Trafikte seyir halinde giden bir otomobilin üzerine de ağaç düştü. Meteoroloji Genel Müdürlüğü hava durumu raporunu yayınlarken, İstanbul için de 'tedbirinizi alın' uyarıları yapılıyor...

Gaziosmapaşa'da etkili olan sağanak yağışın ardından pazar yerini su bastı.
Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nün uyarılarının ardından İstanbul'da sağanak yağış başladı.

yeni-proje-2-006.jpg

Gaziosmanpaşa'da etkili olan sağanak yağmurun ardından Yenimahalle'de yollar göle dönerken Cumartesi Pazarını su bastı. Bazı pazar esnafının ise brandalar çökmemesi için elleriyle brandaları tuttuğu da görüldü.

Ataköy'de şiddetli rüzgarın etkisiyle orta refüjdeki ağaç yoldan geçen otomobilin üstüne devrildi. Olay sonrası yaşananlar cep telefonu kamerasına yansıdı.

İstanbul Valiliği gün içerisinde öğleden sonra şiddetli yağış ve rüzgar uyarısında bulunmuştu. Öğlen saat 14.30 sıralarında sağanak yağış ve şiddetli rüzgar kent genelinde etkisini göstermeye başladı.

yeni-proje-3-004.jpg

Rüzgarın etkili olduğu Bakırköy Ataköy'de Adnan Kahveci Bulvarı'nda orta refüjdeki ağaç, caddede ilerleyen otomobilin üzerine devrildi. Ağaç otomobilin şoför kısmının bulunduğu bölümdeki cama zarar verdi.

Otomobilde hasar oluştuğu görüldü. Olay nedeniyle caddede trafik oluştu. Kaza yoldan geçen diğer sürücülerin cep telefonu kamerasına yansıdı.

yeni-proje-4-003.jpg

Küçükçekmece’de kısa sürede etkili olan fırtına nedeniyle bir binanın çatısı uçarak karşı binaya çarparak yola düştü. O sırada bakkala giden bir adam, kafasına uçan çatının parçalarının çarpması sonucu yaralandı.

yeni-proje-5-001.jpg

Olay, Küçükçekmece Cennet Mahallesi Barbaros Caddesinde meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, Küçükçekmece’de Meteorolojinin uyarılarının ardından öğle saatlerinde kısa süreli fırtına ve sağanak yağış etkili oldu.

yeni-proje-11.jpg

Fırtına nedeniyle bazı binaların çatısı uçtu. Cennet Mahallesinde 6 katlı binanın çatısı uçarak karşı binaya çarptı. Çatıdan uçan parçalar o sırada bakkala giden adamın kafasına gelmesi sonucu adam yaralandı. Karşı binada ve binanın altında bulunan bakkalda hasar oluştu.

yeni-proje-6.jpg

Kafasından yaralanan adam ilk müdahalenin ardından ambulansla hastaneye kaldırıldı. Polis caddeyi yaya ve araç trafiğine kapatırken itfaiye ekipleri ise asılı kalan parçaları kopararak indirdi. Polis olay yerinde inceleme yaptıktan sonra olayla ilgili inceleme başlattı.

yeni-proje-8.jpg

Küçükçekmece Belediyesi ekiplerinin bölgede temizlik çalışmaları sürüyor. Kent genelinde öğleden sonra aniden bastıran sağanak yağış sonrası Küçükçekmece gölü üzerinde oluşan hortum paniğe yol açtı. Kısa süreli etkili olan hortum daha sonra kaybolurken, o anlar bir vatandaş tarafından cep telefonu kamerası ile kaydedildi.
Meteorolojinin uyarılarının ardından öğle saatlerinde kent genelinde sağanak yağış etkili oldu.

yeni-proje-9-001.jpg

Sağanak yağış sonrası Küçükçekmece Gölü üzerinde oluşan hortum kısa süreli paniğe yol açtı. Bir süre görünen hortum daha sonra gözden kayboldu. Yaşanan o anlar bir vatandaş tarafından cep telefonu kamerası ile kaydedildi.

Öte yandan, öğle saatlerinden itibaren başlayan sağanak yağışın gün içerisinde kent genelinde etkili olması bekleniyor.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN