Zeydan Karalar, “Bizi esir edemeyeceklerini Çanakkale’de gördüler, Kurtuluş Savaşı’nda öğrendiler”

Zeydan Karalar, “Bizi esir edemeyeceklerini Çanakkale’de gördüler, Kurtuluş Savaşı’nda öğrendiler”

Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar, 18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi’nin 108. yıl dönümü nedeniyle mesaj yayımladı.

Türk Ulusunu vatansız bırakmak için bütün güçleriyle saldıran emperyalistlerin, kahraman Türk Ordusu karşısında ağır bir yenilgiye uğradığını belirten Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar, “Atalarımız bizlere bir vatan bırakmak için canlarını hiçe saymışlardır. Onların fedakarlıkları sayesinde bugün varlığımızı sürdürüyor, özgürce nefes alıyoruz.” dedi.

ÇANAKKALE ZAFERİ VE RUHU, KURTULUŞ SAVAŞI’NA İLHAM OLDU

Çanakkale Zaferi’nin, Türk Milleti’ni esir ederek, Anadolu’dan söküp atmak isteyenlere atılan şamar olduğu kadar, mazlum milletlere de umut olduğunu söyleyen Başkan Zeydan Karalar, “Çanakkale Savaşı’nda, kara muharebelerinde önemli başarılara imza atan ve nasıl bir askeri deha olduğunu dünyaya kanıtlayan Türkiye Cumhuriyeti’nin Kurucusu Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk, Kurtuluş Savaşı’na giden yolda Çanakkale ruhunun yaratılmasına öncülük etmiştir. Çanakkale Zaferi; düşman ne kadar güçlü ve çok olursa olsun, milletimizin inancı ve bağımsızlığa olan düşkünlüğü karşısında yenilgiye mahkum olduğunun destansı kanıtıdır. Çanakkale’de Türk Milletini Anadolu’dan da çıkarmak için gözü dönenlere karşı, yüzbinlerce şehit ve gazi pahasına tarihin en büyük zaferlerinden biri kazanılmıştır.

Çanakkale Savaşı’nda Türk Ordusu’nun dünya savaş tarihine altın harflerle yazılan zaferi, dünya tarihini de değiştirmiştir. Atalarımızın canları pahasına kazandıkları zaferin değerini bilmeli, Çanakkale Destanının önemini gelecek nesillere daha derinden aktarmalıyız.

Bu kutlu zafer gününde başta Türkiye Cumhuriyeti’nin Kurucusu Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, aziz şehitlerimiz ve gazilerimizi bir kez daha rahmet, minnet ve saygıyla anıyorum.” diye konuştu.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN