Zonguldak'ı sağanak vurdu: Ev ve iş yerlerini su bastı

Zonguldak'ı sağanak vurdu: Ev ve iş yerlerini su bastı

Zonguldak'ta etkili olan sağanak nedeniyle tarım alanları, ev ve iş yerlerini su bastı. Ayrıca iki yerde küçük çaplı heyelan meydana geldi.

Zonguldak'ta sabah saatlerinde başlayan ve öğlen devam eden sağanak yağış nedeniyle Ormanlı belde merkezinden geçen dere taştı. Derenin taşması sonucu pazar yeri noktasında bulunan birçok otomobil ve "patpat" tabir edilen bazı tarım araçları sürüklendi, su altında kaldı.

İKİ YERDE KÜÇÜK ÇAPLI HEYELAN

Belde merkezindeki çok sayıda ev ve iş yerini su basarken, iki yerde küçük çaplı heyelan meydana geldi, tarım arazileri hasar gördü. İhbar üzerine bölgeye Ereğli ve Ormanlı belediyeleri, AFAD, İl Özel İdaresi, jandarma, polis, itfaiye ve sağlık ekipleri sevk edildi.

Mahsur kalma, can kaybı ve yaralanmanın yaşanmadığı bölgede, bir evdeki 4 kişi tedbir amaçlı tahliye edildi. Belediye ekiplerince suların tahliye edilmesi için çalışma başlatılırken, vatandaşlar da kendi imkanlarıyla ev ve iş yerlerini temizliyor. Su altında kalan araçlar ise tahliye işlemi sonrası kaldırılacak. Bölgede hasar tespit çalışmaları da başlatıldı.

CAN KAYBI YOK

Vali Mustafa Tutulmaz, AA muhabirine, ekiplerin çalışmalarını sürdüğünü belirterek, "Can kaybı yok, sular çekilmeye başlamış. Şu anda bazı dükkanlara su girmiş" dedi.

Bölgede incelemelerde bulunan Ereğli Kaymakamı İsmail Çorumluoğlu da can kaybının olmamasına sevindiklerini belirterek, "50 iş yerimizi su bastı, bazı araçlarımız sular altında kaldı. Yağmuru gün içinde yine bekliyoruz, dere kenarlarından uzak durmaları konusunda vatandaşlarımıza uyarılarda bulunuyoruz" dedi.

Ormanlı Belediye Başkanı Bayram Başol ise "Can kaybımız yok ama mahalleler arasında biraz hasarımız var. Tam tespitini yapamadık. Bir evde kalanları tedbir maçlı tahliye ettik. Köprümüzde sıkıntı yok" ifadesini kullandı.

Restoranını su basan Faruk Turan da dükkanı gördüğünde çok şaşırdığını dile getirerek, "Her yer birbirine girmiş, çok büyük zararım var" dedi.

Belde sakinlerinden Sezer Şenol, sağanağın ardından arazilerin su altında kaldığını söyledi.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN