Senato Çoğunluk Lideri Cumhuriyetçi McConnell, Trump'ı suçladı

Senato Çoğunluk Lideri Cumhuriyetçi McConnell, Trump'ı suçladı

Kapitol baskını ve sonrasında gelen Trump'ın azil süreci Cumhuriyetçiler arasında çözülmeye neden oldu. ABD Senatosu Çoğunluk Lideri Cumhuriyetçi Mitch McConnell, Kapitol baskını için Trump'ı suçlayarak, "Çeteler yalanlarla beslendi. Başkan ve başka güçlü insanlar tarafından kışkırtıldılar" dedi.

Amerika Birleşik Devletleri'nde (ABD) şimdiden tarihi bir öneme sahip olan Kapitol baskını sonrasında yaşanan Donald Trump'ın ikinci kez azledilmesi süreci Trump kanadında çözülmelere neden oldu. 

Yıllardır çoğunluğu elinde bulunduran Cumhuriyetçiler, bugün gücü Demokratlara bırakacak. Fakat devir teslim töreni öncesi Trump taraftarları tarafından Kapitol'e baskın yapılmasına ilişkin ABD Senatosu Çoğunluk Lideri Cumhuriyetçi Mitch McConnell'dan bir açıklama  geldi.

"ÇETELER BAŞKAN TARAFINDAN KIŞKIRTILDI"

T24'ün aktardığı ve The Hill'de yer alan habere göre, 6 Ocak'ta yaşanan Kapitol baskınından sonra ilk defa toplanan Senato oturumunda konuşan Cumhuriyetçi Çoğunluk Lideri McConnell "Senato son toplandığında, Kapitol'ü Kongre'nin görevini yapmasını engelleyen şiddetli suçlulardan geri almıştık. Çeteler yalanlarla beslendi. Başkan ve başka güçlü insanlar tarafından kışkırtıldılar" ifadelerini kullandı. 

MCCONNELL'IN AÇIKLAMALARI SENATO KARARI AÇISINDAN ÖNEMLİ

McConnell'ın açıklamaları Trump'a yönelik Temsilciler Meclisi'nde kabul edilen azil suçlamalarından sonra görüşecek Senato'nun kararı açısından önem taşıyor. McConnell, Temsilciler Meclisi'nden Senato'ya Trump'ın azil dosyası ulaştığında hangi noktada duracağına dair henüz açıklama yapmadı. 

McConnell, 6 Ocak'ta yaşanan Kapitol baskını gününde Kongre'de eyaletlerden gelen seçim sonuçlarının görüşüldüğü sırada "seçimin yakın bir farkla dahi sonuçlanmadığını" söylemişti. 

Yeni yasama döneminde Kongre'nin iki kanadı da Demokratların kontrolünde olacak. Seçilmiş Başkan Joe Biden, yeni Senato kurulduğunda kendi partisinin kontrolündeki bir Kongre'yle göreve başlayacak.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN