'Trump'ın yargılanması adil ve hızlı olacak'

'Trump'ın yargılanması adil ve hızlı olacak'

Eski ABD Başkanı Trump hakkında Senato'da yapılacak yargılama hakkında konuşan Senato'nun Çoğunluk Lideri Schumer, "Adil bir mahkeme olacak ama hızlı ilerleyecek" dedi. Öte yandan Cumhuriyetçi senatörlerden bazıları oyunun rengini belli etmezken, bazıları Trump'ın yargılanmasına karşı bazıları ise bu durumdan memnun.

ABD'nin ilk ikinci kez azledilen başkanı Donald Trump'ın Senato'daki yargılanması 8 Şubat'ta başlayacak. Senato'nun Çoğunluk Lideri Chuck Schumer New York’ta, Trump'ın yargılanması hakkında basın toplantısı düzenledi. Schumer, "Adil bir mahkeme olacak ama hızlı ilerleyecek" dedi.

"YAPACAK ÇOK İŞİMİZ VAR"

Sürecin fazla zaman almaması gerektiğini belirten Schumer, “Yapacak çok fazla işimiz var” ifadesini kullandı. Schumer, büyük bir ekonomik pakete ihtiyaç olduğunu da belirtti ve Cumhuriyetçiler’in bu konuda Demokratlar’a katılmasını umduğunu vurguladı.

CUMHURİYETÇİ SENATÖR OYU KONUSUNDA RENK VERMEDİ

Cumhuriyetçi Utah Senatörü Mitt Romney de Donald Trump’a yönelik azil kararına destek verse de Senato’daki yargılamada ne yönde oy kullanacağını belirtmedi. Romney, sunulacak delillere göre oy kullanacağını söyledi.

CUMHURİYETÇİ MCCONNELL, TRUMP'IN YARGILANMASINDAN MEMNUN

Bir diğer Cumhuriyetçi Senatör Marco Rubio ise Senato’daki yargılamaya karşı çıkan isimler arasında yer aldı. Öte yandan, Güney Carolina Senatörü Lindsey Graham da Rubio gibi Senato’daki yargılamaya karşı çıkıyor. Senato Azınlık Lideri Cumhuriyetçi Mitch McConnell’ın ise Temsilciler Meclisi’nin Trump’la ilgili aldığı ikinci azil kararını memnuniyetle karşıladığı Amerikan medyasına yansımıştı.


TRUMP'IN SUÇLU BULUNMASI İÇİN KAÇ OY GEREKLİ?


Eski Başkan Donald Trump’ın Senato’da yargılanmasına 8 Şubat’ta başlanacak. Donald Trump’ın suçlu bulunması için 100 üyeli Senato’da 67 senatörün bu yönde oy kullanması gerekiyor. Senato’daki 48 Demokrat’la 2 bağımsız üyenin bu yönde oy kullanmasına kesin gözüyle bakılırken, Trump’ın suçlu bulunması için 17 senatörün de suçlu olduğu yönünde oy kullanması gerekecek.

İKİNCİ OYLAMADA YÜZDE 51 YETERLİ


Trump suçlu bulunursa, Senato’da bir oylama daha yapılacak. Senato Trump’ın bir daha kamu görevinde bulunamayacağını oylayacak. Bu oylamada Senato’da yarıdan bir fazlaya yani 51’e ulaşmak yeterli görünüyor. ABD'nin 45'inci başkanı Donald Trump, Amerikan tarihine hakkında iki kez azil kararı alınan ilk başkan olarak geçmişti.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN