Trump'ın aklı ihanetçilerde! İntikam almaya hazırlanıyor

Trump'ın aklı ihanetçilerde! İntikam almaya hazırlanıyor

ABD Başkanlığı'nı Biden'a devrettikten sonra hafta sonunu golf oynayarak geçiren Trump'ın yanındakilerle 'kendisine ihanet eden Cumhuriyetçilerden nasıl intikam alabileceğini' konuştuğu iddia edildi.

Amerika Birleşik Devletleri, Joe Biden ve Donald Trump arasındaki seçim ile başlayıp sonrasında azil soruşturması ve Kongre Binası baskınıyla devam eden tarihi bir sürece tanıklık etti. Aşırı sağcı Trump yanlıların Kongre Binası'nı basması nedeniyle Cumhuriyetçiler arasında fikir ayrılıkları yaşandı. 

TRUMP İNTİKAM PLANINI DEVREYE SOKTU

Sputnik'in The Washington Post'tan aktardığı habere göre, eski ABD Başkanı Trump'ın görevini devrettikten sonra hafta sonunu Mar-a-Lago'da golf oynayarak geçirirken, kendisine ihanet ettiğine inandığı Cumhuriyetçilerden 'intikam almayı planladığı' iddia edildi. 

Trump, golf oynarken yanındakilerle 'kendisine ihanet eden Cumhuriyetçilerden nasıl intikam alabileceğini' konuştu.

ABD basınına göre Trump'ın hedefindeki Cumhuriyetçiler arasında partinin Temsilciler Meclisi'ndeki 3 numarası Liz Cheney, Georgia Valisi Brian Kemp ve kendisini Kapitol saldırısını teşvik etmekle suçlayanlar ve 'seçimlerde hile yapıldığını' kabullenmeyenler bulunuyor.

"PARTİ KURMAKTAN VAZGEÇTİ" İDDİASI

New York Times muhabiri Maggie Haberman da, Trump'ın 'hem parti kurma hem de ön secimlere girme tehditi anlamsız olduğu sonucuna vararak' yeni bir parti kurma düşüncesinden vazgeçtiğini aktardı.

DURUŞMALAR 8 ŞUBAT'TA

Temsilciler Meclisi bugün 'Trump'ın Kongre saldırıları konusunda halkı kışkırttığı' yönündeki suçlamaları Senato'ya yollayacak. Duruşmalar 8 Şubat'ta başlayacak. Öte yandan, Cumhuriyetçi bazı isimlerin Trump'a karşı oy kullanması beklense de bunun Trump'ı azletmek için gereken 3'te 2'lik çoğunluğa yeteceği düşünülmüyor

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN