Son dakika! Donald Trump, Beyaz Saray'dan ayrıldı

Son dakika haberi... Donald Trump, Beyaz Saray'dan ayrıldı. Trump, "Bu hayatımın en büyük onuruydu. Elveda demek istiyorum, ancak umarım bu uzun vadeli bir veda değil, birbirimizi tekrar göreceğiz. Başka bir şekilde geri döneceğim" dedi.

Donald Trump, Beyaz Saray'dan ayrıldı. Ayrılmadan önce Beyaz Saray önünde bekleyen gazetecilere, "Bu hayatımın en büyük onuruydu. Dünyadaki en harika insanlar, en harika ev. Elveda demek istiyorum, ancak umarım bu uzun vadeli bir veda değil, birbirimizi tekrar göreceğiz" dedi.

Trump başkentten ayrılmadan önce Joint Base Andrews'da son bir miting gerçekleştirdi. Trump'ın ailesi, Mark Meadows, Melenia Trump, Stephen Miller ve Jason Miller da mitinge katıldı. 

TRUMP, TARAFTARLARI TARAFINDAN COŞKUYLA KARŞILANDI

Amerikan medyası tarafından canlı yayınlanan görüntülerde Trump ve eşini taşıyan helikopter başkanlık uçağının bulunduğu Joint Base Andrews havaalanına indi. Trump ve eşini karşılamak için havaalanında damadı David Kuschner, kızı da yer aldı. Trump, taraftarları tarafından coşkuyla karşılanırken Trump onlara el salladı.

"BİRLİKTE ÇOK ŞEY BAŞARDIK"

John Base Andrews havaalanında ulusal muhafız alayı tarafından 21 tane top atışı gerçekleştirildi. Burada destekçilerine seslenen Trump, "Sizi seviyoruz. Bunu size kalbimin derinliklerinden söyleyebilirim. İnanılmaz bir dört yıl oldu. Birlikte çok şey başardık. Çabanız, sıkı çalışmanız için teşekkür etmek istiyorum. İnsanlar bu ailenin ne kadar çok çalıştığını bilmiyorlar. Çok daha kolay bir hayatları olabilirdi ama harika bir iş çıkardılar" dedi.

screenshot-5-001.jpg

"UMARIM YENİ GENEL YÖNETİM AMERİKA'YI DÜNYANIN EN GÜÇÜ ÜLKESİ YAPAR"

Trump, konuşmasına şöyle devam etti: "Bu süreçte orduya sağladığımız imkanlar sıradan bir yönetimin yapacağı işler değil. Vergi düzenlemelerinde çok başarı sağladık. Vergi reformları tartışmasız bizim en önemli başarılarımızdır. Umarım yeni gelen yönetim bu politikadan vazgeçmez ve Amerika’yı her zaman dünyanın en güçlü ülkesi yapar.

"SALGINDA 9 YILDA YAPILACAK İŞİ 9 AYDA GERÇEKLEŞTİRDİK"

Dünyayı etkisi altına alan pandemiyle inanılmaz bir mücadele verdik. Dünyanın en büyük ekonomisiyiz salgında 9 yılda yapılacak işi 9 ayda gerçekleştirdik. Biz çok çalıştık, oturmadık ve her dakika çok çalıştık bütün engelleri aştık. Hepinizle gurur duyuyorum.

"BAŞKA BİR ŞEKİLDE GERİ DÖNECEĞİM"

Yeni gelen başkan ve ekibinin de başarılar sağlayacağına eminim. Sizi seviyorum. Başka bir şekilde geri döneceğim."

whatsapp-image-2021-01-20-at-17-10-12.jpeg

BIDEN BUGÜN YEMİN EDECEK

Biden, bugün yemin ederek gelecek dört yıl için Amerika Birleşik Devletleri'nin 46. Başkanı olacak.

Yemin töreni bu sene kısıtlamaların ve katı güvenlik tedbirlerinin gölgesinde gerçekleşecek. Normalde 200 bin kişinin katıldığı törene Kovid-19 salgını nedeniyle sadece bin kişi davet edildi.

National Mall'a Kovid-19'dan ölenlerin anısına ziyaretçilerin yerine Amerikan bayrakları asılırken, sıkı güvenlik tedbirleri sayesinde Kongre'de yaşananların tekrarının engellenmesi hedefleniyor.

Washington DC'deki Kongre binasının önüne kurulan özel platformda düzenlenen tören 19.30'da resmi olarak başlayacak.

TRUMP, BIDEN'A BELİRSİZ BİR EKONOMİ BIRAKTI

ABD'nin ilk ikinci kez azledilen başkanı Trump görevi Biden'a bırakırken arkasında zayıflayan dolar, tonlarca borç ve belirsiz bir ekonomi bıraktı.

Trump'ın göreve gelmesinden bu yana Standard & Poor's 500 endeksi yaklaşık yüzde 68 arttı.  "S&P 500" olarak bilinen bu endeks halka açık en büyük 500 ABD şirketinin pazar kapitalizasyon ağırlıklı endeksini gösteriyor. Endeks, geniş kapsamlı ABD hisse senetlerinin en iyi göstergesi olarak kabul edilir.

S&P 500, son 10 başkanlık döneminin sekizinde ilk 100 günde yükseldi. Yine de, Biden’in ilk 100 günü öncekilerden daha sıkıntılı olabilir. Biden'ın ekonomiyi hızlı bir şekilde canlandırması gerekse de, Kongre'deki zayıf Demokrat çoğunluğu ve Biden tarafından önerilen 1,9 trilyon dolarlık teşvik paketinin nihai boyutu ve zamanlaması belirsizliğini koruyor.

Biden, ayrıca Trump'tan geçen yılın en yüksek seviyesinden yüzde 12 düşen bir doları miras olarak alıyor. Doların nereye gittiğine bakılmaksızın, gelen Biden yönetimi, periyodik olarak güçlü bir dolara karşı çalışan Trump'tan daha az olasılıkla, para birimindeki dalgalanmalar hakkında yorum yapacağının sinyalini verdi.

Ulusal borç, Trump döneminde neredeyse yüzde 40 artarak yaklaşık 28 trilyon dolara yükseldi, 2017'deki vergi indirimlerinin geçişi ve geçen yıl koronavirüs salgınının ekonomik darbesine karşı koymak için yapılan harcamalar seliyle de bu borç beslenmiş oldu.

Bazı yatırımcılar, ülkenin aşırı derecede bulanık mali tablosunun, ABD hükümetinin borçlarının çekiciliğini uzun vadede karartma riskinden endişe duyuyor. Bu da sonunda ABD dolarının bir rezerv para birimi olarak çekiciliğini etkileyebilecek bir sonuç olabilir.

ABD ulusal borcunun Biden yönetimi altında büyümeye devam etmesi de muhtemel. Hazine sekreteri adayı Janet Yellen, salı günü milletvekillerini bir sonraki koronavirüs yardım paketinde "büyük davranmaya" çağırdı ve faydaların yüksek borç yükünün maliyetlerinden daha ağır bastığını söyledi.

Pandeminin ardından artan harcamalar nedeniyle Biden, her zamankinden daha büyük bir Federal Rezerv bilançosunu miras alacak.

Koronavirüs salgını, Trump'ın görev süresinin son yılında ekonomik endişeleri artırdı. Başkanlığının önceki yıllarına ise ABD ve Çin arasındaki varlık fiyatlarını sarsan ticaret sürtüşmelerinin alevlenmesi damgasını vurmuştu.

Politikaya bağlı ekonomik belirsizlik, şu anda 11 Eylül veya Büyük Mali Kriz'den sonrakinden daha yüksek.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (2)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
2 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN