Demokratlar harekete geçti! Trump'ın yargılanma süreci başlıyor

Demokratlar harekete geçti! Trump'ın yargılanma süreci başlıyor

ABD eski Başkanı Donald Trump'a yönelik azil maddesinin Pazartesi günü Senato’ya gönderileceği ve yargılanmasına başlanacağı açıklandı.

Pazartesi günü Temsilciler Meclisi’nin azil sürecinin ilerlemesi için suçlamaları Senato’ya göndererek yargılamanın başlamasının amaçlandığı aktarıldı. Cumhuriyetçiler, Trump’ın Senato’da yargılanmasının şubat ayına kadar ertelenmesini istemişti.

Senato’nun en üst düzey Demokrat Partili ismi olan Chuck Schumer, Temsilciler Meclisi’nin azil süreciyle ilgili maddeyi pazartesi günü göndereceğini söyledi. Schumer, yargılamanın adil olacağını da vurguladı. Böyle olması takdirinde yargılama salı günü başlayacak.

CUMHURİYETÇİLER ERTELEME İSTEMİŞTİ

BBC Türkçe’de yer alan habere göre, Cumhuriyetçilerin Senato’daki lideri Mitch McConnell, Trump’a, savunmasını hazırlamak için süre verilmesi gerektiğini söylemişti.

Mitch McConnell, “Yargılamanın tamamen usulüne uygun, adil ve savunma makamının haklarına saygı gösterilerek yapılması, sadece Trump’ın değil, Senato’nun ve yeni yönetimin de çıkarına ilkesel bir tutum olacaktır” dedi.

Cumhuriyetçilerin talebi kabul edilseydi Trump’ın azil sürecinin devamı olarak Senato’da yapılacak yargılama öncesinde ön savunmasını vermek için 11 Şubat’a kadar iki hafta süresi olacaktı.

Azil sürecini başlatan Temsilciler Meclisi’ndeki Demokratlar ise iddianamelerinin hazır olduğunu açıklamıştı. ABD’de Demokratlar uzun süre sonra ilk kez Kongre’nin iki kanadını da kontrol ediyor.

TRUMP DESTEKÇİLERİNDEN DARBE GİRŞİMİ

ABD Kongresinde 6 Ocak'ta yaşanan baskında 1'i polis 5 kişi hayatını kaybetmiş, onlarca kişi de yaralanmıştı.  

Demokratlar'ın "isyana teşvik" ile suçladığı Trump'a yönelik azil maddesi, Temsilciler Meclisi'ndeki oylamada kabul edilmişti.  

Trump'ın Kongre olayları kapsamında suçlu olup olmadığına Senato'da yapılacak oylamada karar verilecek. 

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN