Sibel Ünli kimdir kaç yaşındadır ve hastalığı nedir? Üniversitelinin intiharı yasa boğdu

Sibel Ünli kimdir kaç yaşındadır ve hastalığı nedir? Üniversitelinin intiharı yasa boğdu

İstanbul Üniversitesi Türk Dili ve Edebiyatı öğrencisi olan Sibel Ünli geçtiğimiz günlerde kayıp olmuş ve üç Ocak’ta cansız bedenine ulaşılmıştı. Ölüm haberi üzerine hayatı merak konusu olmuştu. Peki, Sibel Ünli kimdir kaç yaşındadır ve hastalığı nedir? İşte detaylar…

 

Fatih ilçesinin Samatya sahilinde cansız bedenine ulaşılan üniversite öğrencisi Sibel Ünli’nin ölmeden önce attığı “Yemekhane kartımda para kalmamış sadece bir liram var.” sözleri yürekleri sızlatmıştı. İşte genç yaşta intihar eden Sibel Ünli’nin hayatına dair bilgiler…

SİBEL ÜNLİ KİMDİR?

Sibel Ünli, İstanbul Bahçelievler’de yaşayan yedi kardeşli bir ailenin dördüncü çocuğu olarak dünyaya gelmiştir. Henüz 20 yaşında olan Ünlü, İstanbul Üniversitesi Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü üçüncü sınıf öğrencisiydi. İstanbul’a gelmeden önce Bursa’da yaşıyor ve üniversite eğitimi dolayısıyla İstanbul’a yerleşmiştir.

Maddi sıkıntılar içinde okumaya çalışan ve yoksul bir ailenin idealist öğrencisiydi.

Hayatı hakkında çok fazla bilgi bulunmayan genç öğrenciyi arkadaş çevresine ve yakınlarına sorduk.

Arkadaşları onun neşeli ve hareketli bir insan olduğunu, onunla edebiyattan felsefeye, günlük hayattan spor dünyasına hangi konuda olursa olsun konuşulabileceğini, öğrenmeye açık ve çok kitap okuyan biri olduğunu söylüyor.

Bir diğer arkadaşı okulda en çok okulun kedileriyle ilgilendiğini, bir kedinin hastalanmasına çok üzülür derse girmez ve kediyi kliniğe götürürdü diyor.

Hakkında pek çok bilgi veren arkadaş çevresi onun muhalif bir çizgide bulunan politik ve neşeli bir yapıya sahip olduğunu, konuşmalarında yoksuldan, yoksulluktan, kimsesizden ve ezilenden yana bir tutum içerisinde olmuştur hep diyorlar hep.

Bir başka arkadaşı ise Sibel ile 4-5 yıl önce Bursa’da tanıştık, arkadaşlığımız gelişti. İstanbul’a geldiğimizde birlikte felsefeden edebiyata pek çok atölyelere katılırdık. Neşe dolu hayat dolu bir insandı. Maçları takip ederdi Beşiktaş taraftarıydı ve hayvanları çok severdi diyor.

Genç öğrenci ayrıca evsizlere ve hasta yakınlarına yiyecek dağıtan “Sokak Lambası Derneği”nin faaliyetlerinde gönüllü olarak yer alıyordu.

DİĞER BİLGİLER İÇİN TIKLAYIN

TEDAVİ GÖRÜYORDU

Arkadaş çevresinden edinilen bilgiye göre, twetter hesabından paylaştığı intihar mesajından sonra pek çok arkadaşı onunla iletişime geçmiş ve konuşmuşlardı. Bu günden sonra Psikiyatri kliniğine yatmış ve tedavi görmeye başlamıştır.

Klinikte tedaviye olumlu cevap verdiği için on gün sonra taburcu olmuş ve okuluna geri dönmüştür. Arkadaşları ona iyi bir karşılama yapmış, ders notlarını tamamlamış ve ders hocalarıyla birlikte ilgiyi ondan eksik etmemişlerdi.

Sibel Ünli’yi tanıyanlar, onun bir süredir “Majör Depresyon” tedavisi gördüğünü söylüyor. Hatta kendisine Twetter üzerinden neden hastaneye yattığını soran bir takipçisine de “Majör Depresyon”dan dolayı olduğu yanıtını veriyor.

20-01/06/sibel-unlijpgg.jpg

NEDEN İNTİHAR ETTİ?

Sibel Ünli, İstanbul Üniversitesi Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü üçüncü sınıfta okuyordu. Fakülte İstanbul Fatih’te bulunuyor. 2 Ocak Perşembe günü evden ayrılmış ve geri dönmemiştir. Geri dönmemesi üzerine ailesi arıyor ve onlara okula gittiğini ve sonrasında manevi annem dediği bir tanıdığını ziyarete gittiğini söylüyor.

Daha sonra Ünlü’nün eve dönmemesi üzerine aile kayıp başvurusunda bulunuyor. Polis Sibel Ünli’yi arama çalışmalarına başlamış ve bir süre sonra çantası Samatya Sahilinde bulunmuştur. Denizde yapılan detaylı arama sonucu 3 Ocak’ta Ünlü’nün cesedine ulaşılmıştır. Cansız beden olay yeri incelenmesinin ardından Adli Tıp Morgu’na götürülmüştür.

4 Ocak günü de Kıraç’ta defnedilmiştir.

Sibel Ünli ölmeden önce çantasına bir intihar mektubu bırakmış. Mektupta, özetle yaptıklarıyla üzdüklerinden özür dilediğini ve kitaplarını bir kütüphaneye bağışladığını söylüyordu.

 

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN