Sinemanın dilek ağacı Nuh Tepesi’nde

Sinemanın dilek ağacı Nuh Tepesi’nde

Pandemiden beri can çekişen sinema dünyası daha önce seyircinin beğenisini yakalamış üç filmle izleyicileri yeniden salonlara çekmeyi hedefliyor. Salgının hemen öncesinde kısa bir süre beyazperdede yer alan, New York’ta Tribeca Film Festivalinde ‘en iyi senaryo’ ve ‘en iyi erkek oyuncu’ ödüllerini toplayan Haluk Bilginer ve Ali Atay’ın rol aldığı ‘Nuh Tepesi’ filmi bugün ikinci kez vizyona giriyor.

SALİHA SULTAN-KARAR

Pandeminin bütün dünyada vurduğu sinema sektörü arabalı sinema, açık hava sineması gibi farklı etkinliklerle taze kan aramanın yanı sıra, salonları hareketlendirmek için de daha izleyicinin beğenisini yakalamış filmleri vizyona sokma stratejisi uyguluyor. İlk olarak binlerce salonu kapan Çin sinema sektörü mart ayı sonunda Harry Potter gibi Hollywood filmlerini yeniden vizyona sokarak salonları doldurmaya çalışmıştı. Salgından en çok etkilenen ülkeler arasında yer alan ABD her ne kadar bu stratejiyi benimsemeyip sinema salonlarını Christopher Nolan’ın yeni filmi ‘Tenet’ ile doldurmayı hedeflese de, Fransa, İngiltere gibi birçok ülke bu yolla seyirciyi yeniden salonlara çekmeye çalışıyor. 1 Temmuz’da salonların açılabileceği belirtilen Türkiye’nin sinema sektörü ise bütün salonları açmaya henüz cesaret edebilmiş durumda değil. ‘Kızım Gibi Kokuyorsun’ filmi ile geçen haftada 50’yi aşmayan salonu izleyiciye açan sinema işletmeleri bugün daha önce vizyona girmiş üç filmi yeniden vizyona sokarak, bir adım daha ileri gidiyor.

Beyazperdeyi özleyenler, bugün vizyona girecek Cenk Ertürk imzalı ‘Nuh Tepesi’ filmi ile yeniden sinema salonlarında yerini alabilir. Dram türündeki filmin başrollerinde Türk sinemasının iki usta ve sevilen aktörü Haluk Bilginer ve Ali Atay rol alıyor. Dağılmış bir aile hikayesi üzerine kurulan film, babasının ölmeden önceki son dileği olan köydeki ‘Nuh Ağacı’nın altına gömülme isteğini yerine getirmeye çalışan bir adamın, ağacın kadim zamanlardan kalma olduğuna inanan ve dilek ağacına çeviren köylülerle olan hikayesine odaklanıyor. New York’ta Tribeca Film Festivalinde ‘en iyi senaryo’ ve ‘en iyi erkek oyuncu’, Adana’da ‘Altın Koza’ ödülünü alarak geçtiğimiz yıl Türk sinemasını gururlandırdı. Film ekibinde, ünlü yönetmen Yorgos Lanthimos’un filmlerini kurgulayan ve 2019’da The Favourite filminin kurgusuyla Oscar’a aday gösterilen Yorgos Mavropsaridis ve yer aldığı Netflix yapımlarıyla son zamanlarda adından söz ettiren görüntü yönetmeni Federico Cesca da yer alıyor.

KOMEDİ DOLU BİR MODA HİKÂYESİ

Şahan Gökbakar ve Müge Manuş’un yönetmenliğini üstlendiği ‘Zengo’ da ikinci kez vizyona gerecek olan haftanın bir diğer filmi. Başrollerinde Yasemin Sakallıoğlu, Dilşah Demir, Ece İrtem, Semih Varol ve Ünal Kantarcı’nın oynadığı film; kendi imzasının olduğu tasarımlarıyla ünlü bir modacı olmanın hayallerini kuran bir kadının, bu yolda en büyük rakibi olarak gördüğü mahalleden arkadaşı ile olan komedi dolu rekabetini anlatıyor. Gökhan Arı’nın yönetmenliğini üstlendiği; Berrak Öztekin, Efsun Akkurt, Derya Şen ve Damla Özovalı’nın rol aldığı korku filmi ‘Araf 4: Meryem’ ise; çiçeği burnunda bir öğretmen ile aynı evde kaldığı arkadaşının başından geçen garip olaylar sonrası yaşananları konu ediniyor.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN