Şırnak'ta cinsel istismar iddiası: Uzman çavuş tutuklandı

Şırnak'ta cinsel istismar iddiası: Uzman çavuş tutuklandı

Şırnak'ta bir uzman çavuş tarafından 13 yaşındaki çocuğa yapılan cinsel saldırı, vatandaşları sokağa döktü. Uzman çavuş A.A. savcılık ifadesinin ardından nöbetçi hakimlikçe tutuklandı.

Şırnak kent merkezinde bulunan Yeni Mahalle’de bir sitede 13 yaşında bir çocuğunun cinsel istismara maruz bırakıldığı iddia edildi.

Olaya ilişkin sosyal medyada da tepkilerin gelmesinin ardından Şırnak Barosu Başkanı Nuşirevan Elçi, Twitter'dan yaptığı açıklamada baro yönetim kurulu ve insan hakları merkezinin olayı takip ettiğini duyurdu.

Elçi, "Şırnak’ta 13 yaşındaki küçük kıza cinsel tacizde bulunan uzman çavuş A.A. İsimli şahsın eyleminin cezasız kalmaması için yönetim kurulu ve insan hakları merkezi üyesi meslektaşlarımız olayı takip etmektedirler" dedi.

VALİLİK: GÖREVİNDEN UZAKLAŞTIRILDI

Valilikten yapılan açıklamada ise saat 01.00 sıralarında 155 ihbar hattına gelen çağrıda, Yeni Mahallede vatandaşları rahatsız edecek hal ve hareketlerde bulunan bir kişinin çevrede bulunan vatandaşlar tarafından darbedildiği ihbarı üzerine olay yerine Emniyet Müdürlüğü ekiplerinin sevk edildiği bildirildi.

"Olay yerinde A.A. isimli kamu görevlisinin aşırı derecede alkollü olduğu, çevreyi rahatsız edecek şekilde uygunsuz tavır ve hareketler sergilediği tespit edilmiştir" ifadesine yer verilen açıklamada, şunlar kaydedildi:

Konuyla ilgili Cumhuriyet Başsavcılığınca gerekli adli tahkikat başlatıldı. Şahıs gözaltına alınmış, adli ve idari soruşturmanın selameti açısından görevinden uzaklaştırılmıştır

BAŞSAVCILIK CİNSEL İSTİSMAR İDDİASINA

Şırnak Cumhuriyet Başsavcılığı’ndan, “A.A’nın bir apartmanın koridorunda karşılaştığı 2007 doğumlu mağdure H.İ’ye dokunmak sureti ile cinsel istismarda bulunduğunun iddia edilmesi üzerine, Cumhuriyet Başsavcılığımızca derhal soruşturma başlatıldı” denilerek, “Söz konusu şüpheli göz altına alınmıştır. Olaya ilişkin tahkikat hassasiyetle ve titizlikle devam etmektedir” ifadeleri kullanıldı.

SİLAHLA TEHDİT SUÇUNDAN TUTUKLANDI

Gözaltına alınan A.A, emniyetteki işlemlerin ardından sevk edildiği adliyede çıkarıldığı hakimlikçe "silahla tehdit" suçundan tutuklandığı bildirildi.

Zanlıya ayrıca çevreyi rahatsız edecek şekilde uygunsuz tavır ve hareketler sergilediği gerekçesiyle de para cezası uygulandığı belirtildi.

Şırnak Barosu ise süreci titizlikle takip ettiklerini ve hukuki çerçevede gereken adımların atıldığını bildirdi. Baro, ilerleyen saatlerde sosyal medyadan küçük çocuğa cinsel saldırıda bulunduğu iddia edilen şahsın tutuklanıp cezaevine gönderildiğini duyurdu.


Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN