Siyasi gerilim ‘gurbetçilerin’ ilişkilerini bozdu

Siyasi gerilim ‘gurbetçilerin’ ilişkilerini bozdu

Almanya’daki Türkler arasında yapılan bir araştırmaya göre Almanlarla Türkler arasındaki ilişkiler son yıllarda bozuldu.

KARAR / FRANKFURT

Almanya ile Türkiye arasında yaşanan siyasi gerilim Almanya’da yaşanan Türkler arasında da yoğun şekilde hissedilmeye başlandı. Devlet kanalı NDR televizyonunda yayınlanan habere göre Almanya’da yaşayan Türklerin yüzde 52’si Almanlarla olan ilişkilerinin son yıllarda kötüleştiğini düşünüyor. Almanya’da yaşayan 2 bin 800 Türk arasında yapılan anket sonuçlarına göre, Türkler ilişkilerin kötüleşmesini, şahsen yapılan olumsuz tecrübelere değil başka etkenlere bağlıyor. Araştırmaya katılan Türklerin yüzde 59’una  göre ikili ilişkilerin kötüleşmesindeki en büyük etken Alman ve Türk hükümetlerinin kendi arasında yaşadığı anlaşmazlıklar. İlişkilerin bozulmasında medyadaki olumsuz haberlerin önemli rol oynadığını düşünenlerin oranı ise yüzde 53.  NDR de yayınlanan Panorama isimli program için Data 4U isimli araştırma şirketine yaptırılan kamuoyu yoklamasına göre Almanya’daki Türklerin yüzde 44’ün Cumhurbaşkanı Erdoğan ve AK Partiye Alman kamuoyunda yöneltilen eleştirileri haksız buluyor. Bu eleştirileri haklı bulanların oranı ise yüzde 12.

BÜTÜN JENERASYONLAR AYNI DÜŞÜNÜYOR 

Araştırmada en dikkat çeken sonuçlardan birisi de birinci, ikinci ya da üçüncü jenerasyon Türklerin görüşlerinin birbirinden farklılık göstermemesi. Türklerin yüzde 29’u Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın 15 Temmuz 2016’daki darbe girişiminden bu yana sürdürdüğü  politikaları desteklediğini belirtirken, bu politikalara eleştirel bakanların oranı yüzde 27. NDR’de yapılan yoruma göre Alman toplumunda kabul görmeyen ve uyum konusunda başarısız olan Türkler, Türkiye politikalarını daha çok destekliyor. 

 

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN