Almanya’da yaşayan Türklere Çin konsoloslukları vize vermiyor

Almanya’da yaşayan Türklere Çin konsoloslukları vize vermiyor

Almanya’da bulunan Çin konsoloslukları bu ülkede yaşayan Türk vatandaşlarına vize vermiyor.

KARAR/FRANKFURT 

Alman Sanayi ve Ticaret Odası (DIHK) Türk kökenli işletmecilerden kendilerine Çin kosolosluklarıyla ilgili yoğun şekilde şikayetler geldiğini açıkladı. Wirtschaftswoche isimli Alman dergisinin haberine göre, DIHK Dış Tıcaret Başkanı Volker Treier, Türk ve Türk ismi olan Almanların, Çin konsolosluklarından vize alamadıkların belirterek‚ "Çinde 5 binin üzerinde Alman işletmesi var. 70 milyar Euroluk yatırımımız var. Vize bizler için çok önemli bir konu’’ dedi.

Vize alamayan kişiler arasında sadece Türkler ve Türk ismi taşıyan Almanlar değil uzun süre Türkiye’de yaşamış Almanlar da bulunuyor. DIHK Çin'in bu kişilere vize vermemesinin altında Türkiye’nin Uygur Türkleri konusunda Çin’le yaşadığı siyasi sorunların olduğunu tahmin ediyor. Başka bir neden olarak da son yıllarda Almanya’ya gelen çok sayıdaki göçmen olabileceği açıklandı. Çin, vize talep eden Türkler arasında terör faaliyetine katılabilecek kişilerin olmasında endişe ediyor.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN