AİHM, Ahmet Altan'la ilgili kararını açıkladı

AİHM, Ahmet Altan'la ilgili kararını açıkladı

AİHM, Ahmet Altan'ın yaptığı başvuruda Türkiye'nin hak ihlalinde bulunduğu yönünde karar verdi.

Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi (AİHM) 1500 gündür tutuklu bulunan gazeteci yazar Ahmet Altan'ın Türkiye aleyhine yaptığı başvuruya ilişkin kararını açıkladı.

AİHM, Ahmet Altan'ın suçlanması ve mahkum edilmesine temel oluşturan ifade ve yazıların makul şüphe oluşturamayacağı sonucuna vardı.

Altan'ın, Avrupa İnsan Hakları Sözleşmesi ile güvence altına alınmış, 'emniyet ve güvenlik', 'adil yargılanma' ve 'ifade özgürlüğü' haklarının ihlal edildiğine hükmeden mahkeme, buna karşılık  Altan'ın siyasi bir nedenle yargılanıp mahkum edildiği tezini kabul etmedi.

Ankara, Altan'a manevi tazminat olarak 16 bin euro ödeyecek.

 

İlgili Haberler
YORUMLAR (7)
7 Yorum
YORUM YAZ
İÇERİK VE ONAY KURALLARI: KARAR Gazetesi yorum sütunları ifade hürriyetinin kullanımı için vardır. Sayfalarımız, temel insan haklarına, hukuka, inanca ve farklı fikirlere saygı temelinde ve demokratik değerler çerçevesinde yazılan yorumlara açıktır. Yorumların içerik ve imla kalitesi gazete kadar okurların da sorumluluğundadır. Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar içeriğine bakılmaksızın onaylanmamaktadır. Özensizce belirlenmiş kullanıcı adlarıyla gönderilen veya haber ve yazının bağlamının dışında yazılan yorumlar da içeriğine bakılmaksızın onaylanmamaktadır.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN