Son dakika corona virüs haritası | Corona virus kaç kişi öldü?

Son dakika corona virüs haritası | Corona virus kaç kişi öldü?

Son dakika haberine göre coronavirüsten ölümler artmaya devam ederken, korona virüsünün görüldüğü ülke sayısı 60'ı geçti. Peki, hangi ülkelerde corona virüs görüldü? Corona virüsten kaç kişi öldü? Koronavirüs Türkiye'de var mı? Detaylar haberimizde...

Çin'in Hubey eyaletine bağlı Vuhan kentinde ortaya çıkan corona virüs, dünya genelinde 89 binden fazla kişiye bulaştı. Virüs nedeniyle şu ana kadar 3 binden fazla insan hayatını kaybetti. Corona virüs haritası nasıl görüntülenilir? Corona virüsü hangi ülkelerde görüldü? Türkiye'de koronavirüs var mı? Coronavirus kaç kişi öldü? soruları merak ediliyor.

Türkiye'nin komşuları Azerbaycan, İran, Yunanistan, Irak ve Gürcistan'da corona virüsü vakaları tepit edildi. Ermenistan'da bir vakanın görüldüğü duyuruldu. Virüsün görüldüğü ülkelerin sayısı 60'ı aştı.

CORONA VİRÜSÜNDEN KAÇ KİŞİ ÖLDÜ?

Cortonavirüs salgını verileri ABD Hastalık Kontrol ve Önleme Merkezleri, Dünya Sağlık Örgütü, Avrupa Hastalık Önleme ve Kontrol Merkezi, Çin Hastalık Kontrol ve Önleme Merkezi ve Çin Ulusal Sağlık Komisyonu'ndan toplanıyor. Paylaşılan bilgilere göre şu an doğrulanan 95 bin 425 vaka bulunuyor. Corona virüs nedeniyle hayatını kaybedenlerin sayısı 3 bin 286, virüsten tamamen kurtulanların sayısı ise 53 bin 307.

Vuhan'da 12 Aralık'ta ortaya çıkan koronavirüs salgını nedeniyle, aralarında Türkiye'nin de bulunduğu birçok ülke, Çin'in bu kentinde mahsur kalan vatandaşlarını tahliye etmişti.

KÖPEKTE KORONAVİRÜS ÇIKTI

Hong Kong'da corona virüs hastası bir kadının köpeğinde de tespit edildi.

Yvonne Chow Hau Yee (60), 12 Şubat'ta rahatsızlandı. Kadının köpeğinin ağız ve burnundan da örnekler alındı. DSÖ yetkilisi Dr. Maria Van Kerkhove, köpeğin hastalık belirtisi göstermediğini, ancak test sonucunun 'zayıf pozitif' olduğunu söyledi.

Köpek karantinaya alınırken, eğer hasta olduğu doğrulanırsa, corona virüs buluşan ilk evcil hayvan olacak.

60'DAN FAZLA ÜLKEDE CORONA VİRÜS GÖRÜLDÜ

Corona virüsün görüldüğü bildirilen ülkelerin yetkili sağlık kurumları ve yerel basınından derlenen verilere göre, vaka sayıları şu şekilde sıralanıyor:

Güney Kore 4 bin 212, İtalya 1701, İran 978, Japonya 961, Fransa 130, Almanya 129, Singapur 106, ABD 80, İspanya 74, Bahreyn 47, Kuveyt 56, Tayland 43, İngiltere 35, Malezya 29, Avustralya 29, Kanada 24, İsveç 22, Birleşik Arap Emirlikleri 21, Irak 19, Norveç 19, İsviçre 18, Vietnam 16, Avusturya 14, Lübnan 10, Hollanda 10, İsrail 10, Yunanistan 7, Hırvatistan 7, Umman 6, Ekvador 6, Finlandiya 6, Rusya 5, Pakistan 4, Meksika 4, Hindistan 3, Filipinler 3, Romanya 3, Gürcistan 3, Danimarka 3, Çekya 3, Katar 3, Brezilya 2, Belarus 2, Belçika 2, Endonezya 2, Cezayir 1, Nepal 1, Sri Lanka 1, Kamboçya 1, Mısır 1, Afganistan 1, Azerbaycan 1, Kuzey Makedonya 1, Estonya 1, Yeni Zelanda 1, Nijerya 1, Litvanya 1, Monako 1, San Marino 1, İrlanda 1, İzlanda 1, Dominik Cumhuriyeti 1, Ermenistan 1.

CORONA VİRÜSÜNÜN İNTERAKTİF HARİTASI

Coronavirüsün görüldüğü ülkeleri BURAYA tıklayarak görüntüleyebilirsiniz.

Ayrıca Johns Hopkins Üniversitesi'ndeki araştırmacılar, corona virüsünün günlük durumunu gösteren çevrimiçi bir harita geliştirdi ve corona salgını hakkındaki haritayı internet sayfası üzerinden kullanıma sundu. BURAYA tıklayarak görüntüleyebileceğiniz haritadan virüsün şu an için hangi ülkelerde görüldüğünü takip edebiliyorsunuz.

KOMŞU ÜLKE ERMENİSTAN'DA İLK VAKA

Corona virüsü Türkiye'nin komşu ülkelerinde de görülmeye devam ederken, son olarak Ermenistan'da virüse rastlanıldı. Ermenistan Başbakanı Nikol Paşinyan sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı açıklamada, "28 Şubat'ta eşiyle birlikte İran'dan Erivan'a dönen 29 yaşındaki bir kişide virüs tespit edildi" ifadelerini kullandı.

Hastanede karantinaya alınan hastanın ilk testlerinde virüsün seviyesinin yüksek boyutta olmadığını belirten Paşinyan, 29 yaşındaki hastanın temas ettiği herkesin tespit edilip karantina altına alınacağını duyurdu.

SAĞLIK BAKANI KOCA'DAN CORONA VİRÜS AÇIKLAMASI

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Bilim Kurulu toplantısının ardından koronavirüs vakasıyla ilgili alınan kararları ve son gelişmeleri açıkladı.

Bakan Koca'nın açıklamaları şöyle:

"Her ne kadar vaka sayısında belirgin bir artış söz konusu değilse de Çin ve İran’dan sonra İtalya, Güney Kore ve Irak’la da uçuşlarımızı Cumartesi gecesinden itibaren durdurmuş ve sınırlarımızı kapatmıştık. Giderek dünyada yayılım gösterdiğini ve şu anda 68 ülkede; en son Azerbaycan, Ermenistan ve Çekya’da da görüldü. Şu an toplam vaka sayısı 89 bin 211’e ulaştı. Ölüm sayısı ise 3040 oldu. Bu süreçte iyileşenlerin sayısında da önemli artış oldu. İyileşenlerin sayısı da 45 bine ulaştı, bu önemli bir bilgi."

SAHRA HASTANESİNDE CORONA VİRÜS ÖNLEMİ

Corona virüs nedeniyle yaşanan ölümlerin ardından İran'a açılan kapıların kapatılmasıyla sınırda kalan 300'e yakın Türk TIR şoförünün Türkiye'ye alımına başlandı. Türkiye'ye giriş yapan şoförler Gürbulak Sınır Kapısı'ndaki sahra hastanesinde gözetim altına alınıyor.

23 Şubat günü Türkiye'nin de İran'a açılan sınır kapılarını geçici olarak kapatma kararı üzerine mağdur olan 300'e yakın Türk TIR şoförü yurda alınmaya başlandı. Sabah saatlerinde 6 aracın geçişi sağlanan Gürbulak Sınır Kapısında, şoförler kurulan sahra hastanesinde gözetim altında tutulduktan sonra Türkiye'ye giriş yapabilecek.

Türkiye'den İtalya, Güney Kore ve Irak'a tüm uçuşlar durduruldu.

TÜRKİYE'DEN İTALYA, GÜNEY KORE, IRAK, İRAN VE ÇİN'E TÜM UÇUŞLAR DURDURULDU

Koronavirüse karşı alınan önlemler kapsamında bu gece yarısından itibaren Türkiye-İtalya, Türkiye-Güney Kore, Türkiye-Irak arasında gidiş-geliş tüm yolcu uçuşları durduruldu.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, koronavirüse karşı alınan tedbirlerle ilgili yazılı bir açıklama yaptı.

Koca, "Türkiye ile İtalya, Türkiye ile Güney Kore, Türkiye ile Irak arasında gidiş-geliş tüm yolcu uçuşları tedbiren durdurulmuştur" ifadelerini kullandı.

Koca yaptığı açıklama şu şekilde:

"Çin’de ortaya çıkıp, kısa zamanda 56 ülkede daha görülen bulaşıcı COVID-19 yani Yeni Koronavirüs hastalığına karşı ülkemizi titizlikle korumak için gerekli her tedbiri almaya devam ediyoruz.

Daha önce Çin ve İran’la havayolu trafiğimiz durdurulmuş, İran’la ayrıca kara ve demir yolu geçişleri de kapatılmıştı.

Bilim Kurulumuzun önerileri doğrultusunda Ulaştırma ve Altyapı, Dışişleri, İçişleri ve Ticaret Bakanlıklarımızla koordinasyon halinde yeni bir tedbir daha uygulamaya konuldu.Bu gece yarısından itibaren geçerli olmak üzere, Türkiye ile İtalya, Türkiye ile Güney Kore, Türkiye ile Irak arasında gidiş-geliş tüm yolcu uçuşları tedbiren durdurulmuştur.

Ayrıca Irak ile kara sınırlarımız da araç ve yolcu geçişine kapatılmıştır.

Uygulama mevcut koşullara bağlı ve geçicidir.

Ülkemizde bugüne dek endişe verici bir durum ortaya çıkmamıştır."

Durdurulan uçuşlar listesine daha sonra Çin ve İran da eklendi.

İTALYA'DA TÜM OKULLAR TATİL EDİLDİ

Sivil Savunma Genel Müdürü Angelo Borrelli, Roma'da günlük düzenlediği basın toplantısında Kovid-19 vakalarına ilişkin son durumu paylaştı. Borrelli, ölü sayısının düne göre 28 kişi daha artarak 107'ye çıktığını bildirdi. Borrelli, dün 160 olarak açıkladığı iyileşen sayısının ise bugün eklenen 116 kişiyle 276'ya yükseldiğini aktardı. Sivil Savunma'dan yapılan açıklamada, hastalığın bulaştığı kişi sayısı ise 2 bin 706 olarak verildi.

İtalya Eğitim Bakanı Lucia Azzolina, Başbakan Giuseppe Conte ile başbakanlıkta düzenlediği basın toplantısında, ülke genelindeki ilk ve orta dereceli okullar ile tüm üniversitelerde eğitim-öğretime yarından itibaren 15 Mart'a kadar ara verildiğini açıkladı.

Başbakan Conte başkanlığında gün boyu ülkede hızla yayılan Kovid-19'a yönelik tedbirleri görüşen hükümetin, ilerleyen saatlerde yeni önlemleri içeren kararname açıklaması bekleniyor.

Hükümetin öngördüğü önlemler arasında kişilerin el sıkışmaması, 65 yaş üstündekilerin evde kalması, tüm spor faaliyetlerinin ve kongrelerin durdurulması bulunuyor. Ayrıca virüs salgınının ekonomiye olumsuz etkilerini frenlemeye dönük tedbirler de kararnamede yer alacak.

CORONAVİRUS RİSKİ 'ÇOK YÜKSEK' SEVİYEDE

Dünya Sağlık Örgütü, yeni tip corona virüs (Covid-19) için küresel risk seviyesini "yüksekten", "çok yüksek" seviyeye çıkardı.

ÖNCE 'SALGIN DEĞİL DEDİ, SONRA 'SALGIN' DEDİ

Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ) Genel Direktörü Tedros Adhanom Ghebreyesus, son günlerde Çin dışındaki ülkelerde pek çok koronavirüs vakasının çıkmasıyla, virüsün 'belirleyici bir noktaya' ulaştığını açıkladı.

Ghebreyesus, DSÖ'nün Cenevre'deki merkezinde düzenlediği basın toplantısında, koronavirüsün Çin'de kontrol altına alınıyor gibi göründüğünü belirterek, "Ama bildiğiniz gibi dünyanın geri kalanında olanlar şimdi bizim en büyük endişemiz" dedi.

"ŞİMDİ KORKMANIN ZAMANI DEĞİL"

Dün düzenlediği basın toplantısında, koronavirüs için 'salgın' kelimesinin kullanılmasına karşı çıkan Ghebreyesus, bugün ise "Virüs, salgın potansiyeli taşıyor" ifadesini kullandı.

Ghebreyesus, virüs için endişeye kapılınmaması çağrısında bulunarak, "Şimdi korkmanın zamanı değil ama enfeksiyonu önlemek ve hayat kurtarmak için harekete geçme zamanı" değerlendirmesini yaptı.

"BU ÜLKELERE TAVSİYEM, HIZLI HAREKET ETMELERİDİR"

Son birkaç günde Çin dışında rapor edilen vaka sayılarının, ilk kez Çin'deki yeni duyurulan vaka sayılarını aştığını anımsatan Ghebreyesus, "Belli bir noktaya ulaştık" dedi.

Ghebreyesus, son 24 saatte ilk kez Brezilya, Gürcistan, Yunanistan, Kuzey Makedonya, Norveç, Pakistan ve Romanya'da Kovid-19 vakalarının ortaya çıkmasına ilişkin, "Bu ülkelerin her birine mesajım şudur ki; bu sizin için bir fırsat penceresi" ifadesini kullandı.

Bu ülkelerin virüse karşı şu anda agresif şekilde mücadele vermeleri durumunda, virüsün kontrol altına alınabileceğine işaret eden Ghebreyesus, "İnsanların hasta olmasını engelleyebilirsiniz, hayat kurtarabilirsiniz. Dolayısıyla bu ülkelere tavsiyem, hızlı hareket etmeleridir" diye konuştu.

"VİRÜS, GRİP DEĞİLDİR, FRENLENEBİLİR"

Ghebreyesus, virüsün İran, İtalya ve Güney Kore'de "neler yapabileceğini" gösterdiğine değinerek, "Ancak bu virüs, grip değildir. Doğru önlemlerle frenlenebilir." dedi.

İki haftadan uzun süredir Belçika, Kamboçya, Hindistan, Nepal, Filipinler, Rusya Federasyonu, Sri Lanka ve Vietnam'dan yeni vaka bildirilmediğini aktaran Ghebreyesus, bununla beraber salgının her ülkeyi vurabileceği ve sınır tanımadığını kaydetti.

DENİZLİLİ VALİLİĞİ'NDEN AÇIKLAMA

Denizli Valiliği, corona virüs şüphesiyle hastaneye kaldırılan yabancı uyruklu 3 kişinin numune sonuçlarının negatif çıktığını açıkladı.

KASTAMONU VALİLİLİĞİ'NDEN AÇIKLAMA

Kastamonu Valiliği, yüksek ateş, bulantı ve kusma şikayetiyle hastaneye başvurması üzerine tedbiren koronavirüs yönünden değerlendirilmek üzere izolasyon alanına alınan üniversite öğrencisi ve arkadaşının numunelerinin negatif çıktığını duyurdu.

CORONAVİRÜS TEDAVİSİ TÜRKİYE'DEN ÇIKABİLİR

Uzun yıllar farmakoloji alanında yurt dışında çalışmalarını sürdüren ve Nobel ödüllü bilim insanları Sir John Vane ile Sir Martin Evans ile çalışma imkanı da bulan Prof. Dr. Benter, Çin'den tüm dünyaya yayılan ve sonunda sınırlarımıza kadar dayanan koronavirüs (Covid-19) salgınına, 90'lı yıllarda hipertansiyon ve diyabet hastalarında kalp damar problemlerinin tedavisi üzerinde çalışırken buldukları bir mekanizmanın çare olabileceğini söyledi.

SONUÇLAR NEGATİF ÇIKTI

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, İran'dan gelen Türk yolculara ilişkin, "Şu ana kadar çalışılmış olan numunelerde, tetkiklerde pozitif çıkan herhangi bir hastamız olmadı" dedi.

Bakan Koca, İran'dan gelen yolcular ve mürettebatın karantinada tutuldukları Dr. Zekai Tahir Burak Hastanesini ziyaret edip, yetkililerden bilgi aldı.

Hastane çıkışında gazetecilere açıklamada bulunan Koca, bugün İran'dan gelen yolcular içerisinde, özellikle Kum kenti hikayesi olan yolcuların varlığı ve 4 yolcuda soğuk algınlığı belirtileri görülmesi sebebiyle riske etmemek anlamında Bilim Kurulunun da tavsiyesi doğrultusunda karantina kararı alındığını anımsattı.

CORONA VİRÜS NEDİR?

Corona virüsleri, hayvanlar arasında yaygın olan bir grup virüstür. Nadiren bazı durumlarda, bilim insanları corona virüslerinin 'zoonotik' olduğunu belirtiyor. ABD Hastalık Kontrol ve Önleme Merkezi’ne göre; 'zoonotik' ifadesi, virüslerin hayvandan insana geçebileceği anlamına geliyor.

CORONAVİRÜS BELİRTİLERİ

Corona virüsü semptomları şöyle: Burun akıntısı, öksürük, boğaz ağrısı, muhtemelen baş ağrısı, kesin olmamakla birlikte birkaç gün sürebilecek ateş. Bağışıklık sistemi zayıf olanlar, yaşlılar ve çok gençler için virüsün zatürre ve bronşit gibi ciddi solunum yolu hastalıklarına yol açma ihtimali bulunuyor.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN