Son dakika! Danıştay da İBB'ye hak verdi, gar ihaleleri iptal edildi

Son dakika! Danıştay da İBB'ye hak verdi, gar ihaleleri iptal edildi

Son dakika...Haydarpaşa ile Sirkeci Gar alanlarının kültür ve sanat etkinliklerinde kullanılmak üzere kiraya verilmesi ile ilgili ihalede, İBB'nin yaptığı temyiz başvurusu sonuçlandı. Danıştay, Bölge İdare Mahkemesi'nin kararını bozup ihaleyi iptal etti.

Son dakika haberi... Danıştay, TCDD tarafından Haydarpaşa ile Sirkeci Gar alanlarının kültür ve sanat etkinliklerinde kullanılması amacıyla kiraya verilmesi ile ilgili düzenlenen ihalede, Bölge İdare Mahkemesi'nin kararını bozup ihaleyi iptal etti.

"YARIŞMA ŞARTLARINI İHLAL EDEN DÜZENLEME"

Kararda "İBB'nin ortak girişim tarafından ihaleye teklif verilmesi hâlinde, her bir ortak tarafından 4 milyon TL tutarında iş deneyim belgesi (ihaleye teklif veren ortak girişim dört şirketten oluştuğundan toplam 16 milyon TL iş deneyim belgesi) istenilmesinin rekabeti daraltan ve eşit yarışma şartlarını ihlAl eden bir düzenleme olduğu sonucuna varıldığı" vurgulandı.

"HUKUKİ İSABET YOK"

Danıştay kararında "Davacı şirketlerin oluşturduğu ortak girişim tarafından verilen teklifin, bu şartı sağlamadığı gerekçesiyle değerlendirme dışı bırakılması üzerine ihalede, geçerli tek teklifin kaldığı ve ihalenin de tek teklif üzerinden sonuçlandırıldığı görülmüştür. Bu itibarla, dava konusu ihalede hukuka uygunluk, davanın reddi yolundaki İdare Mahkemesi kararında ise hukuki isabet bulunmamaktadır" denildi.

Kararın ardından İBB Sözcüsü Murat Ongun da Twitter'dan açıklama yaptı. 

HAYDARPAŞA VE SİRKECİ GARI İHALE SÜRECİ NASIL BAŞLADI?

 

TCDD, Haydarpaşa ve Sirkeci garlarına ait yaklaşık 29 bin metrekarelik atıl halde bulunan depo alanlarını 'ticari faaliyette kullanılmamak üzere' kiralaması amacıyla 4 Ekim 2019'da aylık kira bedeli 30 bin lira olarak da belirlenen bir ihale açtı.

 

4 şirketin yer aldığı ihalede, finale İBB'nin iştirak şirketleri Kültür AŞ, İSBAK, Metro İstanbul ve Medya AŞ'den oluşan konsorsiyum ile Hezarfen Danışmanlık Limited Şirketi kaldı.

 

İBB konsorsiyumu aylık 100 bin, Hezarfen Danışmanlık ise 300 bin TL teklif verdi. İhale Komisyonu, 15 gün içinde tarafların pazarlığa çağrılacağı açıkladı.

 

15 günlük sürecin sonunda İhale Komisyonu, sadece Hazerfen Danışmanlık Şirketi'ni davet ettiği pazarlık toplantısının ardından ihalenin 350 bin TL kira bedeli karşılığı bu şirkete verildiğini açıkladı. Bu sonuç, pazarlık aşamasına davet edilmeyen İBB'ye faksla iletildi.

 

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, sonuca itiraz eden bir açıklama yaparak, süreci İstanbul halkı adına sonuna dek takip edeceğini söyledi ve İBB avukatlarının yapacağı itiraza İstanbullu tüm avukatları davet etti.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (4)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
4 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN