Son dakika! Endonezya'da deprem sonrası tsunami

Son dakika! Endonezya'da deprem sonrası tsunami

Endonezya'nın Sulawesi adasında 7,7 büyüklüğünde deprem meydana geldi, ülkeye tsunami uyarısı yapıldı. Sumatra Adası'nda yer alan Açe eyaletinde de sabah saatlerinde 5,3 büyüklüğünde deprem meydana gelmişti.

Sabah bölgeyi sarsan büyük depremin ardından, Endonezya'nın Sulavesi adası açıklarında dehşet verici bir sarsıntı daha meydana geldiği açıklandı.

ABD Jeolojik Araştırma Merkezi (USGS) başta 7.7 olarak duyurduğu depremin büyüklüğünü, daha sonra 7.5 olarak düzeltti.

Televizyonlar 2 metreyi bulan tsunami dalgalarının vurduğu anları gösterdi.

Tsunami uyarısı kaldırılırken, bölgedeki çok sayıda binanın yıkıldığı haberleri geliyor.

ÜLKEYİ TSUNAMİ VURDU

Endonezyalılar yakınlarına ulaşamadıklarını Twitter'da ifade ediyor.

Palu Havalimanın kapatıldığı açıklandı.

Endonezya'dan geçen Pasifik Ateş Çemberi fay hattı, geceden bu yana hareketli. Yerel saatle 10.00'da meydana gelen 6.1 büyüklüğündeki sarsıntıdan sonra peş peşe pek çok artçı deprem gerçekleşti. Önceki artçı sarsıntıların büyüklükleri 5.6, 5.4, 5, 4.9 ve 4.6'ydı.

Önceki depremlerde bir kişi ölürken, en az 10 kişi de yaralandı.

Adalar ülkesi Endonezya, yeryüzünün en büyük su kütlesi Pasifik Okyanusu'nu boydan boya kat eden Pasifik Ateş Çemberi üzerinde yer alıyor.

Dünyada en çok depremin meydana geldiği Pasifik Ateş Çemberi, aynı zamanda en fazla volkana da ev sahipliği yapıyor.

Temmuz ve Ağustos aylarındaki depremler, Lombok adasında yaklaşık 500 kişinin canını almıştı.

Endonezya'da 2004'ün son günlerinde meydana gelen tarihi deprem devasa tsunamiye yol açmış ve 13 ülkeyi etkileyerek 226 bin insanın ölümüne neden olmuştu.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
İÇERİK VE ONAY KURALLARI: KARAR Gazetesi yorum sütunları ifade hürriyetinin kullanımı için vardır. Sayfalarımız, temel insan haklarına, hukuka, inanca ve farklı fikirlere saygı temelinde ve demokratik değerler çerçevesinde yazılan yorumlara açıktır. Yorumların içerik ve imla kalitesi gazete kadar okurların da sorumluluğundadır. Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar içeriğine bakılmaksızın onaylanmamaktadır. Özensizce belirlenmiş kullanıcı adlarıyla gönderilen veya haber ve yazının bağlamının dışında yazılan yorumlar da içeriğine bakılmaksızın onaylanmamaktadır.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN