Son dakika! Fransa'da vaka sayısı yine zirvede

Son dakika! Fransa'da vaka sayısı yine zirvede

Son dakika haberi... Fransa’da koronavirüs (corona virüs) salgınında iki gündür vaka sayısı 18 binin üzerinde seyrediyor. Ülkede son 24 saatte 18 bin 129 kişiye daha korona tanısı kondu.

Fransa Sağlık Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada, ülke genelinde son 24 saatte 18 bin 129 yeni vakanın tespit edildiği, 77 kişinin de virüs nedeniyle hayatını kaybettiği açıkladı. 

Ülkede vaka sayısı iki gündür 18 binin üzerinde seyrederken, toplam vaka sayısı 671 bin 638’e yükseldi. Bakanlık, son verilerle birlikte toplam can kaybının 32 bin 521’e yükseldiğini ifade etti. Son bir haftada 4 bin 710 kişinin hastaneye kaldırıldığı ve 891 kişinin yoğun bakımda olduğu duyuruldu. 

Öte yandan Sağlık Bakanı Olivier Veran bugün yaptığı açıklamada, ülke genelinde 100 bin kişide 116 kişinin Covid-19 hastası olduğunu aktarırken, testlerin yüzde 9’unun pozitif çıktığını ifade etti. Fransa’da dün 18 bin 746 vakanın tespit edilmesi ile salgının başladığı ilk günden bu yana en yüksek vaka sayısı kayıtlara geçmişti.

ÜLKEDE YENİ ÖNLEMLER AÇIKLANDI 

Korona virüs salgınının yeniden etkisini arttırdığı Fransa’da Covid-19 ile mücadelede yeni önlemler alındı. Sağlık Bakanı Olivier Veran ve Ekonomi Bakanı Bruno Le Maire, Covid-19’a karşı hem sağlık hem de ekonomik mücadele planlarını düzenledikleri basın toplantısında açıkladı. Ülkede 100 bin kişide 116 kişinin Covid-19 hastası olduğunu belirten Bakan Veran, testlerin yüzde 9’unun pozitif çıktığını aktardı. Veran, vaka sayılarındaki artış nedeni ile Dijon ve Clermont-Ferrand kentlerinin yüksek alarm seviyesine geçirildiğini ifade ederken, Lille, Grenoble, Lyon ve Saint-Etienne’nin maksimum alarm seviyesine geçirildiğini duyurdu. 10 Ekim’den itibaren bu kentlerde yeni kısıtlamaların uygulamaya sokulacağını aktaran Bakan Veran, Montpellier kentinin de 12 Ekim tarihine kadar gözlem altında tutulacağını açıkladı.

Başkent Paris’teki tüm hastanelerin “Beyaz Plan” alarmına geçtiğini ifade eden Veran, söz konusu alarm seviyesi ile önceliği olmayan tüm ameliyatların iptal edildiğini ve hastanelerde Covid-19 hastalarına daha çok yer açıldığını belirtti.

DESTEK FONU GENİŞLENTİLİYOR 

Covid-19’a karşı ekonomik kalkınma planını açıklayan Bakan Le Maire ise, korona virüsten en çok etkilenen meslek dallarına destek çıkılacağını ifade etti. Le Maire, şimdiye kadar 6 milyar euroya ulaşan destek fonunun genişletileceğini ve faydalanan iş yeri sayısının da arttırılacağını açıkladı. Bakan Le Maire, daha önceden en fazla 20 çalışanı olan şirketlere verilen desteğin 50 çalışana kadar yükseltildiğini ifade ederken, cirosunun yüzde 80’ini kaybeden iş yerlerine verilen desteğin artık cirosunun yüzde 70’ini kaybedenlere de verileceğini duyurdu. Bakan, ayrıca Covid-19 ile mücadele kapsamında alınan tedbirler sebebiyle kapatılan iş yerlerine çalışamadıkları süre için vergi muafiyeti verileceğini açıkladı. Şirketlere düşük oranlı kredi imkanı verileceğini duyuran Bakan Le Maire, ödeme vadelerinin de uzatılacağını belirtti.
 

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN