Son dakika haberi: Sakarya'da patlama mı oldu? Şiddetli patlamanın nedeni ne?

Son dakika haberi: Sakarya'da patlama mı oldu? Şiddetli patlamanın nedeni ne?

Bu kez Sakarya'nın Adapazarı ilçesi Taşkısığı bölgesinde şiddetli patlama yaşandı. Gelen son dakika haberine göre; patlamanın Sakarya’da patlamanın olduğu bölgeye itfaiye ve ambulans ekipleri sevk edildi. Havai fişek taşıyan bir kamyonda meydana gelen patlamanın ardından 3 askerin şehit olduğu bildirildi.

Geçtiğimiz günlerde havai fişek fabrikasının olduğu Sakarya’nın Hendek ilçesinde 7 kişi hayatını kaybetmiş, onlarca kişi de yaralanmıştı. Bu defa Sakarya’nın Hendek Adapazarı ilçesi Taşkısığı bölgesinde şiddetli bir patlama meydana geldi. Havai fişek taşıyan askeri bir kamyonda yaşanan patlamanın ardından 3 askerimiz şehit oldu. İlk belirlemelere göre de 6 kişi yaralandı. Yaralananlardan bir kişinin ise sivil olduğu belirtiliyor.

SAKARYA’DA PATLAMA MI OLDU?

Sakarya’nın Adapazarı ilçesinde meydana gelen patlamanın ardından olay yerine çok sayıda itfaiye ev ambulans sevk edildi. Patlamada 3 asker şehit oldu.

TAŞKISIĞI BÖLGESİNDEKİ PATLAMANIN SEBEBİ NEDİR?

Patlamanın yaşandığı bölgede çok sayıda taş ocağı, 7. Komando tugayının yer aldığı askerî kışla ve kuzey marmara otoyolu şantiyesi yer alıyor. Taşkısığı Mahalesinde askeri malzeme taşıyan aracın patladığı öğrenilirken; patlama çevrede büyük korkuya sebep oldu.

MAHALLE MUHTARINDAN AÇIKLAMA

Hendek’te patlamayan mühimmatın, jandarma kontrolünde mahallede yer alan boş ve kullanılmayan taş ocağında kontrollü patlatma yapılmak istendiğini, o sırada kaza olduğunu söyleyen Taşkısığı Mahallesi muhtarı Muharrem Bektaş, şu anda bölgede yaralıların olduğunu, 1’inin sivil geri kalanın ise asker olduğunu belirterek, kamyonun olay yerine geldiğini ve durduğu yerde patladığını söyledi.

Kamyonun şu an paramparça olduğunu belirten Bektaş, patlamanın muhtemelen kamyonun içinde olmuş olabileceğini ifade ederek, kamyonla arasında 5 metre olduğunu söyledi.

BAKALNLIKTAN AÇIKLAMA

İçişleri Bakanlığı'ndan patlama ile ilgili yapılan açıklamada Cumhuriyet Başsavcılığının talimatı gereği Havai Fişek Fabrikasına ait patlayıcıların kontrollü bir biçimde patlatılması maksadıyla taşıyan kamyondan indirildiği sırada, patlamanın yaşandığı vurgulandı. Yaşanan patlamada; 2’si patlayıcı madde imha timinden olmak üzere 3 jandarma personelinin şehit olduğu, 6 personelin de yaralandığı bildirildi.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'nun da olay yerine hareket ettiği belirtildi.

SAKARYA'DAKİ PATLAMA'DAN İLK GÖRÜNTÜ

Taşkısığı bölgesinde yaşanan patlamanın ilk görüntüsü geldi. Görüntüde dumanların gökyüzünü kapladığı gözüküyor.


GEÇEN GÜNLERDE HAVAİ FİŞEK FABRİKASI DA PATLAMIŞTI

Sakarya'nın Hendek ilçesinde 3 Temmuz günü havai fişek fabrikasında bir patlama yaşanmış, 7 kişi hayatını kaybetmiş, onlarca kişi de yaralanmıştı.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN