Son dakika! Havai fişek fabrikasındaki faciada saldırı ya da sabotaj izine rastlanmadı

Son dakika! Havai fişek fabrikasındaki faciada saldırı ya da sabotaj izine rastlanmadı

Son dakika haberi... Sakarya'nın Hendek ilçesinde, 6 işçinin hayatını kaybettiği 117 işçinin de yaralandığı Büyük Coşkunlar Havai Fişek Fabrikası’ndaki patlamada ilk belirlemelere göre saldırı ve sabotaj izine rastlanmadı.

Sakarya’nın Hendek ilçesinin Yukarıçalıca mevkisindeki 186 işçinin çalıştığı Büyük Coşkunlar Havai Fişek Fabrikası’nda, önceki gün bölgede deprem etkisi yaratan bir patlama yaşandı.

110 ton patlayıcının infilak ettiği patlamada 117 işçi yaralandı. 6 işçi de hayatını kaybederken kayıp olan 1 işçi için ise arama çalışmaları ise sürüyor.

'SALDIRI YA DA SABOTAJ İZİ YOK'

AA muhabirinin güvenlik kaynaklarından edindiği bilgiye göre, patlamaya yönelik incelemeler devam ediyor.

Bu kapsamda fabrikadan alınan numuneler Ankara'ya getirilerek Jandarma Genel Komutanlığı Kriminal Laboratuvarında incelendi. Numuneler üzerinde yapılan kimyasal analizlerde patlayıcı maddeye rastlanmadı.Yine numunelerde yangını başlatıcı veya hızlandırıcı petrol türevi de belirlenemedi.

İlk belirlemelere göre, olayın kaza sonucu meydana geldiği, saldırı ve sabotaja yönelik bulgu tespit edilmediği öğrenildi.

NE OLMUŞTU?

Hendek ilçesi Yukarıçalıca mevkisinde yaklaşık 15 dönüm üzerine kurulu havai fişek fabrikasında 3 Temmuz Cuma günü saat 11.15'te meydana gelen ve yaklaşık 50 kilometre uzaklıktan, kentin birçok noktasından duyulan patlamalarda 6 kişi hayatını kaybetmiş, hastaneye kaldırılan 117 kişi taburcu edilmişti. Biri il dışında olmak üzere 5 kişinin tedavisi devam ederken kayıp 1 kişiyi arama çalışmaları sürüyor.

Kazada ihmal olup olmadığının araştırılması için İçişleri Bakanlığınca idari soruşturma başlatılmış, 1 mülkiye başmüfettişi, 1 polis başmüfettişi, 1 jandarma müfettişi görevlendirilmişti.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN