Son dakika! İngiltere, Türkiye'ye 'Kovid-19 vizesi' verdi

Son dakika! İngiltere, Türkiye'ye 'Kovid-19 vizesi' verdi

Son dakika haberi... İngiltere yurt dışından dönenlere uygulanan 14 günlük karantinada Türkiye’ye muafiyet getirdi. Listede ABD, Meksika ve Brezilya gibi Kovid-19 salgınının artarak devam ettiği ülkelere yer verilmedi.

İngiltere yurt dışından dönenlere uygulanan 14 günlük karantinada Türkiye’ye muafiyet getirdi.

56 ÜLKEYE MUAFİYET HAKKI VERİLDİ

İngiliz Ulaştırma Bakanlığı, koronavirüs (Kovid-19) salgını nedeniyle ülkeye yurt dışından gelişlerde uygulanan 14 günlük karantina kuralında muafiyet tanınan 56 ülke arasında Türkiye'ye de yer verdi.

56 ülkeden İngiltere'ye gidecek yolcular, eğer önceki 14 gün boyunca listede yer almayan bir ülkede bulunmamışsa 14 gün karantinaya girmek zorunda kalmayacak.

Listede ABD, Meksika ve Brezilya gibi Kovid-19 salgınının artarak devam ettiği ülkelere yer verilmedi.

NE OLMUŞTU?

The Daily Telegraph gazetesi, İngiltere'nin, tüm AB destinasyonlarına, Bermuda ve Cebelitarık dahil olmak üzere İngiliz bölgelerine ve Türkiye, Tayland, Avustralya ve Yeni Zelanda'ya zorunlu olmayan seyahat yasağını kısa süre içinde kaldıracağını yazmıştı.

Telegraph'a konuşan İngiliz hükümeti yetkilileri, Türkiye’ye uygulanan karantina uygulamasının da kaldırılacağını duyurmuştu. İngiltere, geçen Cuma günü Fransa, Yunanistan ve İspanya gibi ülkelerden dönen kişiler için uygulayacağı 14 günlük karantinadan vazgeçeceğini açıklamıştı.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN