Son dakika! İsrail askerleri yine saldırdı: Şehit ve yaralılar var

Son dakika! İsrail askerleri yine saldırdı: Şehit ve yaralılar var

İsrail, dün Gazze'de yaptığı katliamın ardından bugün de Batı Şeria'da Filistinlilere saldırdı. Gazze'deki Bureij mülteci kampı yakınlarında ise bir Filistinlinin daha şehit olduğu açıklandı. Ölen kişinin 51 yaşındaki Nasser Aourab olduğu belirtildi. Katliamda ölen Filistinli sayısı 63'e yükseldi. Dünden beri devam eden gösterilerde İsrail’in attığı mermi ve gaz ve ses bombalarından en az 2 bin 771 filistinli yaralandı bunların 86’sı kadın, bin 359’u ise gerçek mermi ile yaralandı.

70 yıl önce topraklarından zorla sürülen Filistinlilere evlerine geri dönme hakkı verilmesi için Gazze’de başlatılan Büyük Dönüş Yürüyüşü bugün Batı Şeria’da yeniden başladı. 

Gazze'deki Bureij mülteci kampı yakınlarında bir Filistinlinin daha şehit olduğu açıklandı. Ölen kişinin 51 yaşındaki Nasser Aourab olduğu belirtildi. Saldırıda 17 kişi de yaralandı. 

Öte yandan dün başlayan katliamda toplam şehit sayısı 63'e yükseldi. Dünden beri devam eden gösterilerde İsrail’in attığı mermi ve gaz ve ses bombalarından en az 2 bin 771 filistinli yaralandı bunların 86’sı kadın, bin 359’u ise gerçek mermi ile yaralandı.

18-05/15/resimid_9626994.jpg

Filistinliler Nekbe Günü'nün 70’inci yıldönümü nedeniyle bugün gösteri yürüyüşlerine yeniden başladı. Nekbe Günü'nde bütün kuruluşlar için grev açıklaması yapıldı.

18-05/15/resimid_9629255.jpg

Batı Şeria’nın El Halil şehrinin merkezi, Kalkilye şehrinin Kuzey girişi, Beytul Lahm, El Bireh ve Ramallah’ta Filistinliler ile İsrail askerleri arasında çatışmalar çıktı. El Halil’de gençler, Bab el Zavi'ye giden yolu taşlar ve konteynerlerle kapattı.

18-05/15/resimid_9626996.jpg

İsrail askerleri bölgedeki onlarca evi ve binayı kuşattı ve buralara ses bombası attı. Beytul Lahm’ın kuzeyinde ise İsrail askerleri Filistin yönetiminin polisi olan Münir Atallah al-Titi’yi Fever kampının kontrol noktasında gözaltına aldı. Kalkilya’nın kuzey girişinde de İsrail askerleri ile Filistinli göstericiler arasında çatışmalar çıktı.

Gazze'deki Bureij mülteci kampı yakınlarında ise bir Filistinlinin daha şehit olduğu açıklandı. Ölen kişinin 51 yaşındaki Nasser Aourab olduğu belirtildi. Katliamda ölen Filistinli sayısı 63'e yükseldi. 

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN