Kılıdaroğlu'ndan Erdoğan'ın 'Kapanan dükkan yok' sözlerine yanıt

Kılıdaroğlu'ndan Erdoğan'ın 'Kapanan dükkan yok' sözlerine yanıt

Son dakika haberi... Partisinin grup toplantısında konuşa CHP lideri Kılıçdaroğlu, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın "Kapanan dükkan yok" sözlerine cevap verdi. Kılıçdaroğlu, "Türkiye Esnaf ve Sanatkârlar Sicil Gazetesi'ne bak, CHP çıkarmıyor" dedi.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, partisinin TBMM Grup Toplantısında açıklamalarda bulundu. Esnafın zor günler geçirdiğini belirten Kılıçdaroğlu, konuşmasında 2020 yılında 99 bin 588 esnafın meslekten ve sicilden terkini istediğini söyledi.

İrfan Fidan'ın Anayasa Mahkemesi üyeliğine seçilmesini eleştiren Kılıçdaroğlu,"Talimat üzerine seçim yapıldı. Ve İrfan Fidan 107 oy aldı. 20 günlük bir adam Yargıtay'a gelmiş, yıllarını Yargıtay'a veren emek harcamış insanlar dururken 20 günde 107 kişi bunu nasıl nereden tanıdı? Talimat aldılar. Yargıtay'ın 107 kişi Yargıtay'ın yüz karasıdır" ifadelerine yer verdi.

chpgrup.jpg

Kılıçdaroğlu'nun konuşmasından satır başları şöyle:

"Biz Saraylar için mücadele etmiyoruz. Biz esnaf kazansın, kantinci kazansın bunun mücadelesini veriyoruz. Halkın sorunu varsa bunu çözmek bizim görevimiz. Milletvekili arkadaşlarıma bu bağlamda yürekten teşekkür ederim. Ocak ayı bizim için zor bir ay çok fazla anmalar var.

Terör mücadelesinde yazdığı yazılar için hayatı sonlandırılan aydınlar için. Hrant Dink, Uğur Mumcu, Gaffar Okkan hep Ocak ayında teröre kurban gitti.

Afyonda bir kentsel dönüşüm kararı alınıyor. Milletvekili arkadaşımız burayı izliyor. 5 Şubat 2021 tarihinde ihale yapılacak erteleniyor Mart ayına. Arsalarda değer takdiri yapılıyor. Metrekaresi 400 TL ile bin 750 TL arasında burada oturan insanlar günlük yaşayan insanlar.

Bunlara kimse sahip çıkmaz düşüncesiyle çok düşük fiyatlara. Milletvekilimiz araştırdı. Mezarlıkta metrekaresi daha pahalı. Bunlarda vicdan da yok. Toplantı yapılıyor bu insanlar isyan ediyor. “Haksızlığa uğradık” diyorlar. Vatandaşın hakkını tek başına savunacaksın yiğit bir insan olarak. Biz de senin arkanda olacağız.

Bir eleştiri gelir açar bakarız. Aynı hatayı tekrarlamamak için çalışır çabalarız. AKP’ye oy veren vatandaşlarıma sormak isterim. Burada onlara samimi bir konuşma yapmak istiyorum. Oy verdiniz 19 yıldır iktidar oldular. Kimseye neden oy verdin demedim herkesin tercihi başımızın üzerine.

"AK PARTİ NE YAPMAK İSTEDİ DE CHP ENGEL OLDU?"

Şu soruyu artık sormak isterim; AKP ne yapmak istedi de CHP engel oldu? Bir kanun, kararname çıkaraktı da biz mi engel olduk? Neden insafsız şekilde hakaret boyutuna varan ölçüde biz eleştiriliyoruz.

Vatandaşın, esnafın borcu kapanacaktı da biz mi engel olduk. Geçmişte ne olmuşsa olmuş kardeşim artık geleceğe bak. 19 yıldır yönetiyorsun. 19 yıldır tek hedef var CHP. Hatalarını açıkladık, yolsuzluklarını açıkladık tek tek. Saraylarda oturdular millet çöpten yemek toplarken eleştirdik.

Vatandaşa dönüp biz yerli ve milliyiz diyorlar. Doların önünde secde eden adamlardan yerli ve milli olur mu?

Allah'ın izni ile bu firavunları göndereceğiz. Göndermek boynumuzun borcu.

Herkes devleti yönetenlerden şikayetçi. 

Saraydan çıkıp esnafa el uzatıp merhaba diyemiyorlar.

Milyonu aşkını üniversite mezunu işsizimiz var. Bunların sarayda bir eli yağda bir balda.

Devlet, habersiz halktan habersiz bir kişi Türkiye Cumhuriyeti'nin yönetemez. 

99 BİN 588 ESNAF MESLEKTEN VE SİCİLDEN TERKİNİ İSTEDİ

Erdoğan açıklama yapıyor, 'kapanan dükkan falan yok' Her şey ortada. Saraydan bakınca bütün odalar açık. Altın klozetli tuvaletler. Bütün şatafat var. Dükkânlar kapandı. Ben hayret ediyorum ya bunlar devleti nasıl yönetiyor. Hiç değilse sicil gazetesi var. Bu gazeteyi CHP çıkarmıyor. Devletin çıkardığı gazete 2020 yılında 99 bin 588 esnaf meslekten ve sicilden terkini istemiş. Ne diyor Erdoğan nereden çıkardınız? Böyle bir insan devleti yönetemez. Halkının derdini sorunlarını bilmeyen bir kişi TC'ni yönetemez.  Günde ortalama 273 esnaf ve sanatkâr dükkânını kapatmış. Hâlâ nereden çıkardınız bunu diyor. 

Kapalı olanlara bir de elektrik faturası geliyor. Elektrik borcunu istiyor vatandaştan. Gelir yok ama elektrik borcunu ödeyeceksin diyor. vermezsen kapatırım diyor, tehdit ediyor açıkça. Erdoğan'ın bunlardan haberi var mı acaba? Asla haberi yok. Tiranlar halkının içinde bulunduğu durumu asla göz önünde bulundurmazlar. Onlar kendi saraylarında kendi yarattıkları güçlere inanırlar. Kibirleri vardır onların. Vatandaki hakir görürler. Ezilmesi gereken insanlar olarak görürler. Kendilerini eleştirenlerin en ağır cezayı almasını isterler. Bu firavun düzeninden memleketi kurtaracağız. 

"FAİZİ İNDİR, ELİNİ TUTAN MI VAR"

Yüksek faize karşıyım diyor. İndir elini tutan mı var. Sen devleti yönetmiyor musun kardeşim, talimatı ver indirsinler. Sıfır yap faizi. 

Erdoğan'a sormak isterim. AK Partili kardeşlerime de sormak isterim, günde 47 lira ile 4-5 kişilik bir bir aile nasıl geçinir? Bir de saraya bakın. Beş yerden maaş alıyorlar. Bunlarda vicdan ahlak var mı, din var mı iman var mı? Buna ben isyan etmeyeceğim de kim edecek? Oradan ahkam kesiyorsunuz CHP şöyle CHP böyle. CHP halkın partisidir ve halkın sorunlarını dile getirecektir.

Sanıyorlar ki Erdoğan'ın verdiği talimat her yerde geçer. Senin talimatın pazarda geçer. Ekonominin kendi kuralları vardır, bütün dünyada böyle. Efendim Erdoğan talimat verdi fiyatlar düşecek. E düşmedi? Niçin, Erdoğan devlet yönetmeyi bilmiyor. Devlet terbiyesi nedir bilmiyor. Erdoğan acaba mazot fiyatını biliyor mu? İlaç fiyatını biliyor mu acaba. Kredi faizleri, faiş fiyatlarla köprüden geçenlerin derdini bilmiyorlar. Bunların dövizle ne alakası var diyorlar. Ekonomiyi bilmiyorlar, bunların tamamı dövize bağlı.

İRFAN FİDAN'IN ANAYASA MAHKESİNE SEÇİLMESİ

Nitelikli insan kalmadı devlette. Nitelikli insanları düşman olarak görmeye başladılar. İrfan Fidan. Cumhuriyet Başsavcısıydı. 1 Aralık'ta Yargıtay seçimi yapılacak. Genel sekreter 1 Aralık'ta değil daha sonraki bir tarihte yapacağız dedi. 24 Kasım'da bir genelde çıktı. Sonra 27 Kasım'da HSK toplandı İrfan Fidan'ı Yargıtay üyeliğine seçti. 20 gün sonra seçim yapıldı. E hani pandemi vardı? Talimat üzerine seçim yapıldı. Ve İrfan Fidan 107 oy aldı. 20 günlük bir adam Yargıtay'a gelmiş, yıllarını Yargıtay'a veren emek harcamış insanlar dururken 20 günde 107 kişi bunu nasıl nereden tanıdı? Talimat aldılar. Yargıtay'ın 107 kişi Yargıtay'ın yüz karasıdır. Bu kişi aynı zamanda bilgi hırsızı. Bilgi hırsızı olan biri Anayasa Mahkemesi'ne üye mi olur ya! Akıl var, mantık var, hak var, hukuk var ya! Hırsızlık yapanı gelip mahkemede baş hâkim yapıyorsun. Hırsızları yargılayacak! Böyle bir düzen. Cumhuriyet tarihinde görülmemiş bir düzen.

ÇİN'DEN AŞI GETİRDİLER

Çin'den aşı getirdiler. Eskiden biz aşı üretirdik. Çocuklarımıza aşı yapardık. Şimdi dışarıdan aşı alıyoruz. Bunların kendi internet sitelerinde bir açıklama var." Aşı üretim sorunun çözümü için Türkiye'de yeni teknoloji uygun bir aşı ve serum üretim tesisi kurulmasıyla mümkün iken, bu yatırım yapılmayıp, yerine kısa dönem için daha az maliyetli görünen aşı ithalinin benimsenmesi Türkiye'ye aşı üreten ve ihraç eden konumundan, aşı ihtiyacını dış ülkelerden karşılayan biri haline getirmiştir.

BOĞAZİÇİ'NE MELİH BULU'NUN ATANMASI DOĞRU DEĞİL

Aradan uzun zaman geçti. Bütün öğretim üyeleri de öğrenciler de senin atanmana karşı. Doğru ve geleneklere uygun bir atama değil. Bilim insanları bir makama oturunca bilim insanı olmaz. Makam sadece bir yönetim alanıdır. Orada oturur ve yönetirsiniz. Üniversiteler sıradan kuruluşlar değildir. Üniversiteler bilgi üretirler. Bugüne kadar bir yardımcı dahi bulmadım. ODTÜ'de Parlar bir dönem rektörlüğe atanır. Fakat itiraz gelir güven oyu isteyeceğim der. Çok az bir farkla kendi bölümünde güven oyu almaz. Benim bölümümde bile güven yoksa ben rektörlük yapamam dedi. Onu saygıyla anıyoruz. Boğaziçi Üniversitesi'nin yeni atanan rektörü de bu tarihsel gelişmeden ders çıkarmalı. Kavgaya gerek yok. Görevi bıraktığınız zaman bilime olan saygınız artacaktır."

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
1 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN