İYİ Partili Aktaş: Kayseri'de ilk defa bir senede bin esnaf kepenk indirdi

İYİ Partili Aktaş: Kayseri'de ilk defa bir senede bin esnaf kepenk indirdi

Koronavirüs pandemisi nedeniyle Kayseri'de esnafın zor günler geçirdiğini belirten İYİ Parti Kayseri Milletvekili Dursun Ataş, şehirde ilk defa dükkânların kapandığını, bir senede yaklaşık bin esnafın kepenk indirdiğini söyledi.

İYİ Parti Kayseri Milletvekili Dursun Ataş, Meclis'te yaptığı konuşmada, koronavirüs salgını nedeniyle esnafın sıkıntı yaşandığını dile getirdi. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın 'kapanan dükkan yok' sözlerine değinen Aktaş, sadece Kayseri'de 1000 iş yerinin kapandığını belirtti.

Dursun Ataş, “Siftah yapamayan esnaf ve eve ekmek götüremeyen vatandaşlar için haciz işlemleri bir an evvel durdurulmalı, esnaf ve vatandaşlara sicil affı getirilmelidir. Bunun yanında kapalı dükkânların vergi yükümlülükleri askıya alınmalı, SGK ve vergi borçlarının faizleri dondurulmalıdır” dedi.

TBMM Genel Kurulu'nda söz alarak Kayseri’de esnafın önemli sorunlarla mücadele ettiğini belirten Ataş, “Ekonomik krizin giderek derinleştiği, pandemi sürecinin uzadığı bu zor günlerde esnaf ve vatandaş hayatta kalma mücadelesi vermektedir. Cumhurbaşkanı her ne kadar ‘Kapanan dükkân yok.’ dese de Kayseri Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Başkanının yaptığı açıklamalar gerçeği gözler önüne sermektedir. Yüz yıllardır esnaflık geleneğinin merkezinden olan Kayseri’de ilk defa dükkânlar kapanmış, bir senede yaklaşık bin esnaf kepengini indirerek eleğini duvara asmıştır” diye konuştu.

KAPALI DÜKKÂNLARIN VERGİ YÜKÜMLÜLÜKLERİ ASKIYA ALINMALI

AK Parti iktidarına esnafa destek verilmesi yönünde çağrı yapan Ataş, “Esnafımızın işine devam etmesi için başvuru şartları esnetilerek doğrudan destek verilmeli, hibe ve kredi desteklerinden tüm esnaf yararlanmalı, kapalı dükkânların vergi yükümlülükleri askıya alınmalı, birikmiş SGK ve vergi borçlarının faizleri dondurulmalıdır. Siftah yapamayan esnaf ve eve ekmek götüremeyen vatandaşlar için haciz işlemleri bir an evvel durdurulmalı, esnaf ve vatandaşlara sicil affı getirilmelidir” ifadelerini kullandı.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (4)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
4 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN