Murat Ülker: Artık 'altın dükkanlar' devri başlıyor

Murat Ülker: Artık 'altın dükkanlar' devri başlıyor

Koronavirüs salgını ile tüketici alışkanlıklarının da değiştiğini vurgulayan Yıldız Holding Yönetim Kurulu üyesi Murat Ülker, dikkat çeken yazısında "Bazı perakende satış yerleri cazip kalacaktır. Hangileri? Sizin için çekici butik noktalar, ama ne anlamda? Bu mağazalar akademik dergilerde 'altın dükkanlar' olarak tanımlanmaya başladı bile..." ifadelerini kullandı.

Koronavirüs salgını ile tüketici alışkanlıklarının değiştiğini, geleneksel 'dükkan' kavramında da yeni bir dönemi işaret eden Yıldız Holding Yönetim Kurulu üyesi Murat Ülker "Bazı perakende satış yerleri cazip kalacaktır. Hangileri? Sizin için çekici butik noktalar, ama ne anlamda? Bu mağazalar akademik dergilerde 'altın dükkanlar' olarak tanımlanmaya başladı bile..." dedi.

"HIZLA DEĞİŞTİ... BU KAÇINILMAZDI"

Sosyal paylaşım platformu Linkedin'de görüşlerini paylaşan Ülker, koronavirüsün başladığı yeni dönem için "Küresel salgının başladığı Mart 2020'den bu yana, tüm dünyada tüketici davranışları, mağazalardan online mağazalara, restoranlara gitmekten çevrimiçi sipariş vermeye, kafelerde oturmaktan online siparişe ve 'kaldırım kenarı alım ve teslime kadar hızla değişti. Ancak, bu eğilim aslında yıllar önce başlamıştı. Perakende mağazacılığı zaten online mağazacılık için yol veriyordu. Bu kaçınılmazdı" ifadelerini kullandı.

"TÜM DÜKKANLAR KAPANACAK MI?"

Geleneksel dükkan tanımının değişip değişmediğini sorgulayan Ülker "Ülkemizde ve komşu ülkelerde durumun benzer olduğunu düşünüyorum. Çünkü pandemi sürecinde, hızlı hareket eden tüketim malları harcamaları perakende zincirlerinde çift haneli, e-ticarette ise belki üç haneli artışlar yaşarken, geleneksel kanalımız (Brick&Mortar) satışlarımız düşük kaldı; tüm dükkanlar kapanacak mı?" yorumunda bulundu.

"AKADEMİK DERGİLERE BİLE GİRMEYE BAŞLADI"

Ülker şöyle devam etti: "Tabii ki olmaz! Bu sadece bir değişim, hızlı ve geri dönüşü olmayan. Banka şubelerini nadiren ziyaret ettiğimiz gibi, perakende mağazaları da daha az ziyaret edeceğiz. Bazı perakende satış yerleri cazip kalacaktır. Hangileri? Sizin için çekici butik noktalar, ama ne anlamda? Bu mağazalar akademik dergilerde 'altın dükkanlar' olarak tanımlanmaya başladı bile..."

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
1 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN