Son dakika! MHP'li Cemal Enginyurt ihraç talebiyle disipline sevk edildi

Son dakika! MHP'li Cemal Enginyurt ihraç talebiyle disipline sevk edildi

Son dakika haberi... Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli üzerinden AK Parti'yi 'Bizi yok sayıyorlar. Belediyelerde, sokakta, siyasette yok sayıyorlar' sözleri ile eleştiren, MHP Ordu Milletvekili Cemal Enginyurt kesin ihraç talebiyle disipline sevk edildi. Kararın ardından açıklama yapan Enginyurt, 'Fındıkta oynanan oyunlara karşı durmanın bedeli ağır da olsa, bu bedeli ödemek Ordulular adına şereftir' dedi.

MHP TBMM Grup Başkanlığından yapılan açıklamada, MHP Ordu Milletvekili Enginyurt'un, basına yansıyan açıklamaları nedeniyle kesin ihraç talebiyle disipline sevk edildiği belirtildi.

Enginyurt, son olarak Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli üzerinden AK Parti'yi eleştirmiş, AK Parti’nin MHP’yi yok saydığını söylemişti.

'ŞEREFİN TAVİZİ OLMAZ'

Söz konusu kararın ardından kişisel Twitter hesabında paylaşımda bulunan Enginyurt, "Fındık üreticisinin hakkını savunmak, vatanı savunmak gibidir. Fındıkta oynanan oyunlara karşı durmanın bedeli ağır da olsa, bu bedeli ödemek Ordulular adına şereftir. Şerefin tavizi olmaz. MHP, vazgeçilmez sevdamdır" dedi.

İhraç talebinin ardından bir paylaşım yapan Cemal Enginyurt, "Fındıkta oynan oyunlara karşı durmanın bedeli ağır da olsa; bu bedeli ödemek Ordulular adına şereftir. Şerefin tavizi olmaz" dedi.

Daha sonra bu paylaşımını silen Enginyurt, "Ben Cemal Enginyurt olarak her hal ve şartta, bu zor zamanda hem Cumhurbaşkanımız Erdoğan'ın hem liderimiz Devlet Bahçeli'nin yanında duracağım. Üreticinin sesini haykırmak sert tepki değil uyarıdır. Ben 41 yıldır MHP mensubuyum, Ülkücü olmaktan gurur duyuyorum. Dik durmaya devam..." açıklamasını yaptı.

CEMAL ENGİNYURT NE DEMİŞTİ?

Enginyurt'un açıklaması şu şekildeydi:

“Tarım bakanı ne istiyorsun sen bizden? Niye davet etmiyorsun bizi? AK Partililer niye çağırmıyorsunuz bizi. Ne yaptık size? Muhafet mi ettik? Her yerde savunuyoruz, her yerde anlatıyoruz. Cumhur İttifakından başka bir şey söylemiyoruz. Biz her söze başladığımızda Sayın Cumhurbaşkanı diye başlıyoruz. Ama bu arkadaşlar bizi yok sayıyorlar. Her yerde yok sayıyorlar. Belediyelerde, sokakta, siyasette yok sayıyorlar. En son bugün tarım bakanı… Biz anlatamıyor muyuz projeleri. Muhalefet mi ettik size?.”

BAHÇELİ'NİN KENDİSİNİ UYARDIĞINI SÖYLEMİŞTİ

Enginyurt, daha önce bir söyleşisinde ise sert çıkışları nedeniyle MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli tarafından uyarıldığını söylemişti. Enginyurt, “Tabi bu konuda Sayın Genel Başkanımız bazen beni uyarıyor. Sert çıkışlarım sebebiyle. Tabii sert çıkışlarım derken aslında Cumhur İttifakı anlamında. Çünkü ben bazen AK Parti’ye de yükleniyorum bazı yanlışlar gördüğümde, hazmedemediğim şeyler olduğunda. Benim mizacım bu. Yani ben söylemek durumundayım” diye cevap vermişti.

GÜNCEL FINDIK ALIM FİYATLARI NE KADAR?

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN