Son dakika! Sakarya'da fabrika sahibi dışında 3 sorumlu için gözaltı kararı

Son dakika! Sakarya'da fabrika sahibi dışında 3 sorumlu için gözaltı kararı

Son dakika haberi... Sakarya'nın Hendek ilçesinde havai fişek fabrikasında ihmaller sonucu meydana gelen patlama ile ilgili sorumlu müdür ile 2 ustabaşı hakkında gözaltı kararı verildi. Coşkunlar Havai Fişek Fabrikası'nda daha önce de defalarca patlama yaşandığı ortaya çıkmıştı.

Sakarya Cumhuriyet Başsavcılığı'nca, Hendek ilçesinde bulunan havai fişek fabrikasındaki patlama ile ilgili 3 gözaltı kararı verildi.

AA'nın haberine göre Sakarya Cumhuriyet Başsavcılığı'nca olaya ilişkin soruşturma tüm yönleriyle sürdürülüyor.

3 ŞÜPHELİ GÖZALTINA ALINDI

Soruşturma kapsamında sorumlu müdür ile 2 ustabaşı hakkında gözaltı kararı verildi. Jandarma ekiplerince gözaltına alınan 3 şüpheli, Hendek İlçe Jandarma Komutanlığına götürüldü.

"PATRON DA TEHLİKENİN FARKINDAYDI"

Bu arada Sakarya'da 4 işçiye mezar olan fabrikada, patlamanın göz göre göre geldiği ortaya çıktı. Patlamada yaralanan işçiler, fabrikadaki mallarda ısınma olduğunu ve bu konuda 4 gündür uyarı yapmalarına rağmen önlem alınmadığını belirterek "Isınma olmaması gereken bir şey, uyardık ama dinlemediler" dedi. İşçilerden biri patronun da tehlikenin farkında olduğunu ve bu yönde kendilerini uyardığını söyledi.

NE OLMUŞTU?

Sakarya'nın Hendek ilçesinde MÜSİAD Sakarya Şube Başkanı Yaşar Coşkun'un sahibi olduğu Coşkunlar Havai Fişek Fabrikası'nda meydana gelen patlamada 4 işçi hayatını kaybetmiş, 114 kişi yaralanmış, 3 kişinin de kayıp olduğu bildirilmişti.

11 YILDA PEŞ PEŞE PATLAMALAR

Coşkunlar Havai Fişek Fabrikası'nda daha önce de defalarca patlama yaşandığı ortaya çıkmıştı.

11 Şubat 2019: Sakarya'nın Hendek ilçesine bağlı Yukarıçalıca Köyü yakınlarındaki Büyük Coşkunlar Havai Fişek Fabrikası'nın kız kaçıran imalatının yapıldığı bölümde meydana gelen ve Hediye Hallaç'ın (26) hayatını kaybettiği patlamada 14 kişinin yaralandığı bildirildi.

29 Eylül 2009: Coşkunlar Havai Fişek Fabrikası'nda meydana gelen patlamada 1 işçi öldü, 1 işçi yaralandı. Yangına maytap fitillerinin kurumadan kesilmesi neden oldu.

17 Ağustos 2009: Çoşkunlar Havai Fişek Fabrikası'nda Ramazan topları için patlayıcı üretilen laboratuar bölümünde patlama meydana geldi. Patlamada fabrikadaki binalardan biri yıkıldı, diğerlerinde de büyük hasar oluştu. Üretim tesisindeki binaları yerle bir eden patlamada 1 işçi hayatını kaybetti, 33 işçi yaralandı.

21 Mayıs 2009: Çoşkunlar Havai Fişek Fabrikası’nın maytap imalathanesi bölümünde patlama meydana geldi. Üzeri açık tente ile çevrili olduğu belirtilen imalathanedeki patlamada 3 işçi yaralandı.

1 Eylül 2007: Çoşkunlar Havai Fişek Fabrikası'nın barut üretiminde kullanılmak üzere kömür öğütülen bölümde kıvılcımdan kaynaklanan bir patlama oldu. Patlamada 1 işçi yaralandı.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN