Son dakika! TSK'dan Afrin açıklaması: 2 şehit, 5 asker yaralı

Son dakika! TSK'dan Afrin açıklaması: 2 şehit, 5 asker yaralı

Son dakika haberi: Afrin'den aci haber geldi. TSK 2 kahraman askerimizin PYD'li teröristlerle çıkan çatışmada şehit olduğunu açıkladı. 5 asker de Hatay’ın Hassa ilçesi Erol Çavuş Sınır Karakoluna teröristlerin havan saldırısında yaralandı.

Afrin Harekatı'nın 16. gününde acı haber geldi. İki Mehmetçik PYD/YP'li teristlerle çıkan çatışmada şehit düştü. Hatay Hassa'da ise karakola yapılan saldırıda 5 askerimiz yaralandı. Harekatın 15. günü ise teröristlerin tank saldırısında 5 askerimiz şehit düşmüştü. Zeytin Dalı Harekatı'nda şimdiye kadar şehit olan asker sayısı ise 15 oldu. 

TSK'nın yaptığı açıklama şöyle:

"Zeytin Dalı Harekâtı kapsamında, 04 Şubat 2018 tarihinde PKK/KCK/PYD-YPG ve DEAŞ terör örgütü unsurlarına karşı gerçekleştirilen operasyonlarda, iki kahraman silah arkadaşımız şehit olmuş, beş kahraman silah arkadaşımız yaralanmıştır.

Bizleri derin bir acı ve üzüntüye boğan bu olaylarda hayatını kaybeden aziz şehitlerimize Allah’tan rahmet, şehitlerimizin kederli ailelerine, Türk Silahlı Kuvvetleri ile Yüce Türk Milletine başsağlığı ve sabır diler; yaralanan kahraman silah arkadaşlarımıza acil şifalar dileriz."

5 ASKER YARALANDI

Hatay’ın Hassa ilçesi Erol Çavuş Sınır Karakoluna akşam saatlerinde teröristlerce düzenlenen havan saldırısında 1’i ağır en az 5 askerin yaralandığı bildirildi. Yaralıların ambulanslarla Kırıkhan Devlet Hastanesine kaldırıldığı kaydedildi.

935 TERÖRİST ETKİSİZ

TSK en son yaptığı açıklamada Zeytin Dalı Harekatı'nın başlangıcından itibaren etkisiz hale getirilen terörist sayısının 935 olduğunu duyurmuştu.

ŞEHİTLERİN KİMLİKLERİ BELLİ OLDU

Zeytin Dalı Harekatı kapsamında terör örgütü unsurlarına karşı gerçekleştirilen operasyonda şehit olan Piyade Komando Uzman Çavuş Bekir Evren'in (24) Osmaniye'deki ailesine acı haber verildi.

18-02/04/5a7767fad3806c0c7895e537-1517775748.jpg
Şehit Evren'in 1 yıllık evli olduğu ve 2,5 yıldır uzman çavuş olarak görev yaptığı öğrenildi

Kilis'in Süngütepe Köyü hudut karakolunun nöbet kulesine atılan roketin patlaması sonucu şehit olan Uzman Çavuş Ahmet Bayram'ın (27) acı haberi memleketi Hatay'ın Kırıkhan ilçesindeki ailesini yasa boğdu. Kaymakam Mustafa Erkayıran, Belediye Başkanı Ayhan Yavuz ile askeri yetkililerden acı haberi alan bekar Bayram'ın annesi Zeycan ile babası Mustafa Bayram, gözyaşına boğuldu.

ANKARA, HATAY / AJANSLAR

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN