Son dakika! Yaptırım iddiası doları harekete geçirdi

Son dakika! Yaptırım iddiası doları harekete geçirdi

Son dakika haberi... Reuters’ın ABD’nin Türkiye’ye yönelik yaptırım hazırlığında olduğunu iddia etmesinin ardından dolar yükselişe geçti.

Reuters’ın dört farklı yetkiliye dayandırdığı habere göre, ABD "Ankara'yı öfkelendirecek ve müstakbel Joe Biden yönetimiyle ilişkileri karmaşık hale getirecek" yaptırımları en kısa sürede ilan edecek.

Hafta boyu 7,80'in hemen üzerinde dar bir bant aralığında hareket eden dolar, bugün 7,87 seviyelerinde işlem görürken yaptırımların her an ilan edebileceğine yönelik iddialar sonrası 7,92 TL'ye yükseldi. 

Doğu Akdeniz'deki gerilim nedeniyle AB liderlerinin de Türkiye'ye yaptırım üzerinden anlaşması euroyu tırmanışa geçirdi. Bugün 9,53 TL'den işlem göre euro da 9,59 TL yükseldi.

Uzmanlar, Avrupa Merkez Bankası’nın (ECB) faizleri sabit tutma kararının dışında, koronavirüs aşısındaki gelişmeler, Brexit görüşmeleri ve AB Liderler Zirvesi'ne ilişkin haber akışının piyasaların odağında bulunduğunu söyledi.  

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN