Son dakika! Reuters: ABD Türkiye için yaptırım hazırlığında

Son dakika! Reuters: ABD Türkiye için yaptırım hazırlığında

Son dakika haberi... Reuters: ABD yönetimi, Türkiye'nin Rusya'dan satın aldığı S-400 hava savunma sistemleri sebebiyle yaptırım getirme hazırlığında.

Reuters’ın ABD'li dört farklı yetkiliye dayandırdığı haberde, "Ankara'yı öfkelendirecek ve müstakbel Joe Biden yönetimiyle ilişkileri karmaşık hale getirecek" yaptırımların en kısa sürede ilan edilebileceği ifadeleri yer aldı.   

Bahsi geçen yaptırımların, Türkiye Savunma Sanayii Başkanlığı'nı ve Başkanı İsmail Demir'e yönelik olacağı da ileri sürülenler arasında.  

YAPTIRIMDA UZLAŞILDI

Türkiye ile Amerika Birleşik Devletleri (ABD) arasında krize neden olabilecek CAATSA yaptırımları için ilk adım Temsilciler Meclisi'nde atıldı. ABD Kongresi’nin Cumhuriyetçi ve Demokrat üyeleri geçtiğimiz hafta, ‘Türkiye’ye S-400 yaptırımı uygulansın’ tasarısını da içeren Ulusal Savunma Yetkilendirme Yasa (NDAA) Tasarısı üzerine uzlaşmıştı.

Uzlaşma sonrası toplanan Temsilciler Meclisi, savunma bütçesine 740 milyar dolar ayıran NDAA Tasarısı'nı kabul etti. 

TRUMP: VETO EDECEĞİM 

ABD Başkanı Donald Trump sosyal medya şirketlerine yasal güvence sağlayan bir düzenlemeyi içerdiği için veto edeceğini söylemişti. Temsilciler Meclisi, yasayı 78'e karşı 335 oyla onayladı. 

Temsilciler Meclisi'nden üçte ikiden büyük bir oy çokluğuyla geçen tasarı aynı destekle Senato'dan da geçerse Trump tasarıyı veto edemeyecek. ABD Kongresi'nin iki kanadı da tasarı üzerinde uzlaştığından, yasanın Senato'dan da geçmesi bekleniyor.

AB LİDERLERİ BIDEN'I BEKLİYOR

Doğu Akdeniz’deki gerilim nedeniyle Türkiye’ye yaptırım üzerinden anlaşma sağlayan Avrupa liderlerinin, ocak ayında göreve başlayacak Joe Biden ile yaptırımların genişletilmesi konusunda koordineli çalışmayı hedefledikleri ileri sürüldü. 

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
1 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN