Trump, Türkiye’ye yaptırım içeren teklifi onaylamayacağını duyurdu

Trump, Türkiye’ye yaptırım içeren teklifi onaylamayacağını duyurdu

ABD Başkanı Trump, Rusya'dan satın alınan S-400'ler nedeniyle Türkiye’ye yaptırımları da içeren 2021 Savunma Bütçesi’ni ‘zayıf’ olduğu için onaylamayacağını duyurdu.

ABD Başkanı Donald Trump, ‘zayıf’ olarak nitelendirdiği ve Rusya'dan satın alınan S-400'ler nedeniyle Türkiye’ye yaptırımları da içeren 2021 Savunma Bütçesi’ni Kongre'den geçse bile veto edeceğini açıkladı.  

Başkanlık görevini 3 Kasım’da seçimleri kazanan Joe Biden’a devretmeye hazırlanan Trump, Twitter hesabı üzerinden ‘Ulusal Savunma Yetkilendirme Yasası’nı veto edeceğini duyurdu.  

Trump şu ifadeleri kullandı:  

"Temsilciler Meclisindeki Cumhuriyetçilerin, oldukça zayıf olan ve benim veto edeceğim Ulusal Savunma Yetkilendirme Yasasına (NDAA) 'hayır' oyu vereceğini umuyorum" ifadesini kullandı.  

Trump bahsi geçen tasarının, sosyal medya devlerine yasal güvence sağlayan bir düzenlemenin iptali, ulusal anıtların korunması, 5G için izinler ve yurtdışındaki asker sayılarının azaltılması gibi maddeleri de içermesi gerektiğini savundu.  

 

 

ABD Temsilciler Meclisi bugün 2021 Savunma Bütçesi'nin son halini oylayacak. Tasarı, Meclis’ten geçmesi durumunda Senatoya gidecek ve buradan da onay alırsa kanunlaştırılmak üzere Trump’ın onayına sunulacak.

 

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (3)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
3 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN