6-1'lik tarihi hezimetin arkasından bir Türk çıktı! Fenerbahçe içerden vurulmuş

6-1'lik tarihi hezimetin arkasından bir Türk çıktı! Fenerbahçe içerden vurulmuş

Fenerbahçe'nin UEFA Avrupa Konferans Ligi 5. hafta karşılaşmasında deplasmanda Nordsjaelland karşısında aldığı yenilginin altından bir Türk çıktı. Bu durum, 'Kanarya içeriden vurulmuş' yorumlarına neden oldu.

UEFA Avrupa Konferans Ligi 5. hafta karşılaşmasında deplasmanda Danimarka ekibi Nordsjaelland ile kozlarını paylaşan Fenerbahçe, rakibine 6-1 mağlup oldu. Danimarka'da alınan tarihi hezimetin ardından sürpriz bir detay ortaya çıktı.

UEFA Avrupa Konferans Ligi'ne 5'te 5 yaparak başlayan Fenerbahçe, Bulgaristan temsilcisi Ludogorets'in ardından Danimarka ekibi Nordsjaelland'e de mağlup oldu. Gruptaki son karşılaşmasında Kadıköy'de Spartak Trnava'yı konuk edecek Fenerbahçe, tur şansını son maça bıraktı.

T24'ün haberime göre; Fenerbahçe’nin Danimarka'da aldığı tarihi yenilginin mimarının FC Nordsjaelland’ın Türk analizcisi 38 yaşındaki Gürkan Araç olduğu ortaya çıktı.

IT uzmanı olan, Danimarka doğumlu olan Araç’ın, Fenerbahçe'nin oynadığı maçları büyük bir titizlikle analiz ederek, Nordsjaelland’lı tüm futbolcular ile teknik heyete detaylı olarak anlattığı öğrenildi.

Gürkan Araç'ın analizde şu ifadelere yer verdiği ileri sürüldü

"Fenerbahçe’nin rakibini cezalandırabileceği üç unsur var. İlki; birinci sınıf hücumları, ikincisi; hızlı fiziksel savunmaları, üçüncüsü: oyunu yaratabilen ortadaki üçlü. Bunları önlemek için ekstra bir forvet ve defans oyuncusu oynattık. Ekstra forvetle sakatlıklar yüzünden kurdukları alternatif savunmalarında büyük sorunlara neden olabileceğimizi biliyorduk. Forvetlerinin pozisyon değiştirmelerini de ekstra defans oyuncusuyla engelledik."

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN